Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Світоліна витягла мертвий матч та завоювала “бронзу” Олімпіади в Токіо
Світоліна витягла мертвий матч та завоювала “бронзу” Олімпіади в Токіо
Субота 31 Липня, 2021

Історичне досягнення українського тенісу. Українська тенісистка і шоста ракетка рейтингу WTA Еліна Світоліна виграла у представниці Казахстану Єлени Рибакіної гру за “бронзу” Олімпіади-2020 у Токіо.

У першому сеті українка поступилася Рибакіній (6:1).

Другий сет був за Світоліною (7:6(5)).

Вирішальна, третя партія розпочалась для нашої спортсменки вкрай невдало. За рахунку 0-1 українка програла свою подачу та відпустила суперницю із брейком. Однак і Рибакіна відповіла Еліні взаємністю – за рахунку 4-2 не зуміла забрати свій м`яч та фактично дала вирівняти ситуацію в поєдинку (Світоліна забрала свою наступну подачу). На хвилі успіху українка зуміла зачепитись у 9 геймі та зробити брейк на подачі суперниці. Справа залишалась за малим – подати на матч, однак зробити це вдалося лише із 7 спроби – казахська спортсменка неймовірним чином відіграла 6 матч болів, але сьомий українка все ж реалізувала.

Еліна справді написала історію вітчизняного тенісу, адже ніколи за всі часи незалежності наша держава не мала призера Олімпіади саме у тенісі.

Це 5-та бронза для України на Олімпіаді-2020 у Токіо. 

Рибакіна з Казахстану займає 20 позицію у рейтингу WTA, Світоліна – 6-та.

У чоловічій грі за “бронзу” перша ракетка світу серб Новак Джокович поступився іспанцю Пабло Каррено-Бусту.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors