Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > Свавілля у Білоцерківській колонії: ув’язнений помер у колонії
Свавілля у Білоцерківській колонії: ув’язнений помер у колонії
Субота 28 Грудня, 2019

Ув’язнених лікували препаратами без встановлення діагнозу і призначення лікаря, а медогляди або проводили формально, або іноді навіть не проводили.

Білоцерківська місцева прокуратура порушила кримінальне провадження у зв’язку з халатністю лікаря, в результаті чого помер засуджений виправної колонії № 35 в Білій Церкві, повідомила прокуратура Київської області.

Як зазначається, засуджений лікувався в медичній частині №35 філії державної установи “Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України” в Києві і Київській області.

“За результатами перевірки зазначеної медичної установи прокуратурою виявлено численні порушення прав ув’язнених, які відбувають покарання. Поширеними фактами є тривале лікування засуджених медичними препаратами без встановлення діагнозу і призначення лікаря. Часто медичні огляди мають формальний характер, а іноді такі взагалі не проводяться”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, незважаючи на високі ризики захворювань на туберкульоз флюорографію проходять не всі засуджені, хоча апарат є в наявності.

Прокуратура постановила усунути виявлені порушення, які направила начальнику філії державної установи “Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України” в Києві і Київській області.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors