Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > “Справа Майдану”: затримано жителя Білої Церкви за викрадення активістів
“Справа Майдану”: затримано жителя Білої Церкви за викрадення активістів
Четвер 12 Березня, 2020

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали ще одного підозрюваного у справі про викрадення активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Підозрюваного у причетності до викрадення було затримано 12 березня 2020 року, повідомляє прес-служба ДБР.

“27 лютого 2020 року йому було повідомлено про підозру в участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України). У зв’язку з тим, що він не з’явився на виклик, було отримано дозвіл слідчого судді на затримання підозрюваного”, – уточнюється в повідомленні.

Як встановило слідство, житель міста Біла Церква Київської області входив до складу групи з 9 осіб, яка була організована для викрадення та залякування активістів Євромайдану, а також для незаконного перешкоджання акціям протесту. У складі цієї групи затриманий брав участь у викраденні і тортурах Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 10 березня було затримано іншого учасника організації, який перебував у міжнародному розшуку і використовував підроблені документи для ухилення від відповідальності.

Загалом у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації, викрадення і катування активістів Майдану поки що повідомлено про підозру 11 особам.

Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали в Києві 21 січня 2014 року. Група невідомих вивезла їх за місто й катувала протягом декількох годин. Пізніше Луценка залишили в лісі в Бориспільському районі, йому вдалося дістатися населеного пункту й повідомити про своє місцеперебування. Пізніше в тому самому районі було знайдено тіло Вербицького.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors