Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > “Спортсмени не винні”: в НОК та ФЛАУ заступилися за Магучіх, яка обіймалася з росіянкою на Олімпіаді
“Спортсмени не винні”: в НОК та ФЛАУ заступилися за Магучіх, яка обіймалася з росіянкою на Олімпіаді
Четвер 12 Серпня, 2021

Віце-президент НОК України, президент Федерації стрибків у воду Ігор Лисов прокоментував цькування легкоатлетки Ярослави Магучіх через її фото і обійми з російською спортсменкою на Олімпіаді в Токіо.

Слова Лисова наводить strana.ua.

“Я вважаю, що спорт поза політикою. Потрібно дружити один з одним. Не винні спортсмени, що таке діється в політиці”, – сказав Лисов.

Також за спортcменку заступилися в Федерації легкої атлетики України.

Допис був опублікований на сторінці в Facebook:

“На Олімпійських іграх у Токіо, як і на всіх змаганнях, після виступу атлетки вітали одна одну. Фото призерок змагань є традиційними на всіх без винятку турнірах. І хто б не стояв поруч з тобою на п’єдесталі, потрібно віддати йому шану на знак чесного суперництва. Але жодним своїм висловлюванням Магучіх не дала сумніватися в своїй любові й відданості Україні. Цінуймо людей, які прославляють нашу країну на весь світ”.

Українська легкоатлетка дала ще один коментар у відповідь на критику

Медалістка Олімпіади в Токіо Ярослава Магучіх детально прокоментувала ситуацію зі спільним фото і обіймами з російською спортсменкою Марією Ласіцкене.

Слова українки наводить “Суспільне”.

Магучіх підкреслила, що українським спортсменам проводили інструктаж щодо того, як поводитися зі спортсменами з ОКР:

“Так, нам проводили інструктаж. Але я була на емоціях, це були емоційні змагання для мене. Я ще молода спортсменка, і це Олімпійські ігри, і у мене були фізичні проблеми, але я дуже була рада, що я впоралася. Ми просто привітали одна одну, як і спортсменку з Австралії”.

Магучіх підкреслила, що з повагою ставиться до українських воїнів, а також не заперечує війну між Україною і Росією:

“Ще раз кажу: у мене не було ніякої політичної позиції. І тим більше я не хочу заперечувати, що йде війна між Україною і Російською Федерацією. Ми просто привіталися за олімпійською традицією. Дуже поважаю воїнів, які борються за те, щоб ми могли виступати на міжнародній арені”.

У Мінспорті не бачать приводу для скандалу в інциденті між Ярославою Магучіх і Марією Ласіцкене в Токіо

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт прокоментував обійми української легкоатлетки Ярослави Магучіх з суперницею з Росії Марією Ласіцкене на Олімпійських Іграх в Токіо, через що розгорівся скандал.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції в Києві 12 серпня.

За словами міністра, спортсменка в пориві емоцій після перемоги просто віталася зі спортсменами.

“Їй 19 років… Коли вона перемогла (а бронзова медаль — це перемогла), я бачив. Я був уже в Києві, я дивився по телебаченню. Я бачив, як вона раділа, яка вона була щаслива… Всі спортсмени, коли перемагають, починають вітати один одного. І вона почала вітати всіх спортсменів, які були поруч. І там була поруч спортсменка з РФ. До того часу вона, напевно, не стримувала емоції”, — сказав Гутцайт.

Хто ще заступився за Магучих?

  • Олімпійський чемпіон Жан Беленюк висловив свою думку про критику на адресу Магучих. Він підкреслив, що виступає проти “цькування 19-річної дитини”.
  • Також Магучих підтримав каратист Станіслав Горуна.
  • Дворазова призерка Олімпіади Людмила Лузан також не побачила в діях Магучіх нічого поганого: “У неї не було ніяких поганих намірів. Вона була щаслива, що вона в трійці призерів і з поваги до своєї конкурентки вони обнялися і зробили фото. Я не бачу в цьому нічого поганого. Я впевнена, що Ярослава – патріот нашої країни”.

Скандал навколо Магучіх і Ласіцкене

  • 19-річна легкоатлетка Ярослава Магучіх стала бронзовим призером Олімпіади в Токіо зі стрибків у висоту.
  • Згодом в мережі з’явилися фото, на яких українка позує з російською атлеткою Марією Ласіцкене відразу після змагань. Магучіх тримала в руках прапор України, а росіянка – прапор олімпійського комітету Росії.
  • У Міністерстві оборони України прокоментували обійми Магучих з росіянкою. За словами заступника Міністра оборони України Ганни Маляр спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що йде російсько-українська війна, і це накладає певні обмеження і відповідальність.
  • Також заступник глави Міноборони підтвердила, що бронзовий призер Олімпійських ігор в Токіо Магучіх дійсно є молодшим лейтенантом Збройних сил України. До складу української збірної увійшли 60 армійських спортсменів.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors