Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > Сотні тон невідомих хімікатів продовжують лежати в Гайку, забруднюючи навколишнє середовище
Сотні тон невідомих хімікатів продовжують лежати в Гайку, забруднюючи навколишнє середовище
Четвер 24 Грудня, 2020

Сотні тон невідомих хімікатів продовжують лежати на своїх місцях, а міська рада голосує за звернення “Про вжиття термінових заходів щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації”.

Відповідне звернення вони відправлять до Кабінету Міністрів України, Служби Безпеки України, Генеральної Прокуратури України, Міністерства Захисту Довкілля та природніх ресурсів України, Київської обласної адміністраціЇ.

А поки звернення прямуватиме до своїх адресатів, хімікати, результатів експертизи яких і досі немає, продовжуватимуть лежати і наражати містян на небезпеку.

Вже пройшло більше 20 днів з дня виявлення сотні тон невідомих відходів хімікатів біля мікрорайону Гайок на аеродромі в Білій Церкві. А за словами начальника поліції, поліція ніяким чином не може прискорити розслідування, тому що невідомий ані клас, ані характеристика параметрів хімікатів.

Як було повідомлено 24 грудня на засіданні міської ради Білої Церкви, результатів експертизи варто очікувати ще декілька місяців. Наразі взято багато зразків ґрунту, ґрунтових вод, щоб визначити, чи є наслідки забрунення. 

Так як прийшла зима і можлива значна кількість опадів постало питання щодо можливості перевезення цих хімікатів, але навіть без першочергових експертиз це неможливо зробити, тому це питання міська рада намагається підняти до державного рівня, адже сотні тон невідомих хікатів заходяться за 300 метрів до річки та 150 метрів до найближчого житла.

Як зазначив Геннадій Дикий, у повітрі на відстані 2-3 метрів від складу хімікатів відсутня небезпека. Однак місцеві жителі цього району скаржаться на першіння у горлі та незвичний дивний запах.

Було підготовлено звернення до вищих державних органів “Про вжиття термінових заходів щодо недопущення виникнення надзвичайної ситуації”, але в першій редакції документу було зазначено, що звернення лише від фракції “За майбутнє”. На зауваження депутатів з інших політичних сил, та акцентування уваги на тому, що першим цю пробелему висвітлив депутат від фракції “Батьківщина” Андрій Король, назву партії “За майбутнє” прибрали.

Нагадаємо, у Білій Церкві виявлено сотні тон невідомих хімікатів (Фото, відео).

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors