Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування
Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування
Четвер 29 Квітня, 2021

У низці областей України напередодні Великодня послабили карантинні обмеження. Втім, вірян закликають не йти у храми, натомість відвідати богослужіння онлайн.

Планують йти до церкви на Великдень приблизно 6 мільйонів українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

У КМІС нагадали, що скупчення великої кількості людей може спричинити новий спалах COVID-19. Там попросили українців бути обережними й дотримуватися рекомендацій лікарів.

Раніше президент Зеленський застеріг,  Уже черги до церкви стоять, – Зеленський побоюється, що після Великодня буде нова хвиля COVID-19 що після Великодня може збільшитися захворюваність на COVID-19. Адже до церков, за його словами, “вже стоять черги”.

Великодні плани українців

Серед усього дорослого населення України йти до церкви на Великдень планує лише кожен п’ятий. Водночас 9% мають намір взяти участь у всеношній службі.

Зверніть увагу! Більшість українців будуть готувати великодні страви вдома – 69%. Молитися у родинному колі планують 25%, а приймати гостей вдома – 19%.

Серед усього населення України:

  • поїдуть на кладовище – 11%;
  • поїдуть у гості в межах свого міста – 8%;
  • поїдуть у гості за межі свого міста – 5%.

Великодні плани українців
Великодні плани українців у 2021 році / Дані КМІС

Розподіл по регіонах та за віком

  • Найбільша кількість тих, хто планує святити паски у церкві – на Заході, аж 29%. Водночас на Півдні таких 19%, у Центрі – 15%, а на Сході – лише 12%.
  • Схожа ситуація спостерігається й щодо всеношної служби. У західних регіонах її мають намір відвідати 18% опитаних, в інших – не більше ніж 8%.
  • Серед тих, хто святитиме паски найбільше українців, яким 50 – 59 років, або більше ніж 60 – по 22%. Водночас найменший відсоток серед категорії 30 – 39 років – 15%.

Що відомо про опитування

Воно всеукраїнське, його проводили впродовж 13 – 15 квітня 2021 року. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитали 2001 респондентів зі всіх регіонів України, окрім окупованого Криму.

На Луганщині та Донеччині опитування проводили лише на території, яка контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors