Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Скандал з листуванням: Герус дає настанови міністру Оржелю щодо імпорту 2000 МВт електроенергії з РФ (відео)
Скандал з листуванням: Герус дає настанови міністру Оржелю щодо імпорту 2000 МВт електроенергії з РФ (відео)
Четвер 7 Листопада, 2019

Поставки електроенергії з Росії в режимі імпорту розпочалися 1 жовтня 2019. Це сталося вперше з 2015 року.

Глава енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус обговорював із міністром енергетики Олексієм Оржелем закупівлі 2000 МВт електроенергії у Росії.

Відео телефонного листування депутата з міністром під час засідання Верховної Ради опубликовал на своїй сторінці в Facebook журналіст Всеволод Філімоненко.

«Публікую наше відео з останнього засідання Ради: Нардеп Слуга Народу Andriy Gerus дійсно обговорював з міністром енергетики Олексій Оржель закупівлю в Росії 2000 МВт. Так що граємо далі…» — написав Філімоненко.

18 вересня Верховна Рада прийняла закон “Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії”, в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку – дозволити закуповувати українським споживачам імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня розпочалося постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту.

За даними джерела на ринку, імпорт здійснюється компанією “Юнайтед Енерджі”, яку пов’язують з Ігорем Коломойським. За першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже в два рази – з 2,4 млн кВт-год до 4,5 млн кВт-год на добу. На початку листопада він збільшився в порівнянні з середньодобовим показником за жовтень в три рази – до 12 млн кВт-год на добу.

Раніше керівник департаменту розвитку ринку електроенергії “Укренерго” Микита Вишневський заявив, що українські електростанції зупиняють через імпорт електроенергії з Росії. Також у компанії заявили, що не можуть обмежити імпорт, тому обмежують вітчизняних виробників електроенергії.




            		

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors