Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Штірліц vs di.rubens: офіцера ЗСУ захищатиме відома юрфірма
Штірліц vs di.rubens: офіцера ЗСУ захищатиме відома юрфірма
П’ятниця 12 Лютого, 2021

Українського військового Анатолія Штефана з позивним “Штірліц” у суді проти блогерки любительки Росії Таїсії Маламан “Di.rubens” захищатиме юридична компанія “Міллер”.

Про це повідомили у компанії на сторінці у Facebook.

Юристи компанії “Міллер” зазначили, що військовий не закликав до насильницьких дій або розправи над блогеркою.

“Наші адвокати стануть на захист Анатолий Штефан з позивним “Штірліц”, військовослужбовця та ветерана війни на Донбасі.

Нещодавно Анатолій опинився в центрі скандалу через допис на особистій сторінці на Фейсбуці.
Що сталося?
13 січня Анатолій Штефан на особистій сторінці на Фейсбуці поширив фрагмент із відео за участі популярної користувачки мережі TikTok Таїсії Маламан, більш відомої за нікнеймом Di.Rubens. На відео дівчина у відповідь на питання “Росія чи Україна?” обирає Росію. Саме відео називається “Яка твоя улюблена країна?”. При цьому зйомки велися з місця, де 7 років тому український народ довів своє право на незалежність ціною сотні життів, – на Майдані Незалежності.
Сукупність цих факторів обурила захисника, внаслідок чого Штефан написав пост із критикою та пропозицією допомогти з придбанням квитка до Росії.
Відео дуже швидко привернуло увагу користувачів та набуло розголосу. Згодом блогерка заявила про цькування в Інтернеті та погрози в її бік. Профіль з її іменем також з’явився в базі “Миротворець”. Маламан у перебігу цих подій звинуватила нашого клієнта, додавши, нібито військовий спотворив інформацію на відео. Тим часом – сама не гребувала називати Анатолія “ганьбою української армії” та таким, що “воює з власним населенням”.
Чому ми беремося за цю справу?
Попри емоційну реакцію в соцмережах на поведінку блогерки із майже тримільйонною аудиторією, Анатолій Штефан у жодній своїй публікації не закликав до насильства чи розправи над дівчиною.

Партнер нашої компанії, Найєм Масі: “Ми переконані, що будь-які конфлікти повинні вирішуватися виключно в правовому полі. Будь-які погрози неприпустимі в правовій державі. Проаналізувавши всі дописи, переконані, що Анатолій Штефан жодним чином не порушив закону: не було закликів до розправи, не було спотворення інформації.
”Блогерка Таїсія Маламан раніше заявляла, що подасть скаргу до Міністерства оборони, а також – погрожувала подати позов до суду за нібито поширення про неї неправдивої інформації. Також дівчина зверталася до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через погрози.І ще трішки про державу агресора. Примітно також, що цю історію про любов до Росії та тиск українських радикалів залюбки підхопили російські медіа.Наша компанія має непохитну позицію щодо війни Росії проти України на Донбасі. Ми однозначно називаємо Російську Федерацію агресором, а її дії на Сході та в Криму – не інакше, як окупацією України. Як громадяни своєї держави, ми не толеруємо підігравання російській пропаганді в будь-яких її проявах.
Саме тому наша компанія готова здійснювати захист Анатолія Штефана у всіх справах, пов’язаних із даним інцидентом.
Ми захищатимемо офіцера ЗСУ на умовах pro bono”, – йдеться у повідомленні.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors