Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Серйозних спалахів коронавірусу вдалося уникнути, планується пом’якшення карантину – МОЗ
Серйозних спалахів коронавірусу вдалося уникнути, планується пом’якшення карантину – МОЗ
Неділя 3 Травня, 2020

З 11 травня планується відкриття магазинів, перукарень, салонів, будуть дозволені прогулянки в парках, але з дуже чітким алгоритмом, як там треба поводитися – з дистанцією, з користуванням засобів індивідуального захисту.

“Карантин в Україні необхідно пом’якшувати на основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я”, – міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За минулу добу в Україні зафіксовано 502 нові випадки коронавірусної хвороби, зокрема захворіли 58 дітей та 75 медичних працівників, госпіталізовано 113 осіб.

Про це розповів міністр на щоденному брифінгу.

Станом на 3 травня в країні загальна кількість інфікованих склала 11 913 чоловік, з них 288 летальних випадків. Одужали після захворювання 1547 людей. 

Найбільшу кількість випадків за останню добу зафіксовано в Одеській (80), Чернівецькій (73) та Тернопільській області (45).

ТСН

“За місяць, якщо рахувати з того періоду, коли я прийшов на посаду міністра охорони здоров’я, ми збільшили кількість тестувань з 700 до майже 7 тис. на добу”, – повідомив міністр.

За його словами, у найближчих планах міністерства – збільшення кількості тестувань до 10 тисяч.

Глава МОЗ зазначив, що вжиті в Україні карантинні заходи дали очікуваний результат та дозволили уникнути найгіршого сценарію розвитку подій. Степанов стверджує, що в Україні не існує серйозних спалахів, які б могли негативно позначитися на здатності системи охорони здоров’я надавати медичну допомогу.

Виходячи з сьогоднішньої ситуації, планується пом’якшення карантину, вже починаючи з 11 травня. Це буде стосуватися дозволу на прогулянки в парках, відкриття магазинів, салонів, перукарень тощо, але за умови дотримання визначених санітарно-гігієнічних вимог.

“Якщо ми подивимось на рішення ВООЗ, то вони дають дуже чіткий сигнал: небезпека знаходиться на дуже високому рівні, тому ми не маємо права розслаблятись і казати, що все вже позаду. Дуже важливо, щоб ми і надалі дотримувались порад фахівців, які займаються протиепідемічними заходами на основі аналізу ситуації, в тому числі в Україні. І ми дуже ретельно дослухаємось до цих порад, на основі цих порад ми пропонуємо, які пом’якшення карантинних заходів і в які терміни ми будемо робити”, – розповів міністр.

Міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий повідомив, що станом на ранок 3-го травня у інфекційному відділенні третьої міської лікарні знаходяться 16 пацієнтів. Результати 12-ти підтверджені лабораторно, інші очікуються.

За інформацією Київської ОДА за весь час у Білій Церкві виявлено 19 випадків коронавірусної інфекції та 6 – у Білоцерківському р-н (с. М. Вільшанка-1, Фурси-2, м. Узин –3).

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors