Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Сергія Стерненка засудили до семи років позбавлення волі
Сергія Стерненка засудили до семи років позбавлення волі
Вівторок 23 Лютого, 2021

Активіста Сергія Стерненка засудили до семи років і трьох місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини.

Про це повідомляє NV.

Відповідне рішення оголосив Приморський районний суд Одеси 23 лютого.

Згідно з вироком суду, у Стерненка також конфіскують половину майна.

Активіста візьмуть під варту прямо у залі суду.

24 квітня 2015 року новообраного депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича викрали п’ятеро чоловіків і катували, вимагаючи відмовитися від мандата, який він мав отримати 30 квітня. Після того як Щербича відпустили, він звернувся в поліцію.

Через пів року за підозрою у викраденні людини заарештували Сергія Стерненка, який тоді був лідером одеського осередку Правого сектора, і його соратника Руслана Демчука. Разом із ними за підозрою в хуліганстві і насильстві щодо працівника прокуратури затримали лідера одеського Автомайдану Євгена Резвушкіна.

Апеляційний суд дозволив Стерненку вийти під заставу в розмірі 60 тисяч гривень. Цього ж дня гроші на заставу зібрали і Стерненка та Демчука звільнили з-під варти.

За словами Сергія Стерненка, справа базується лише на свідченнях Щербича. Також активіст заявив, що його звинувачують в незаконному зберіганні зброї, хоча він добровільно віддав поліції свій стартовий пістолет під час обшуку в 2015 році.

Сергій Стерненко також підозрюється в умисному вбивстві і незаконному носінні зброї: в 2018 році на нього напали Олександр Ісайкул і Іван Кузнєцов, останній внаслідок опору активіста помер від удару ножем. 29 січня 2021 року Стерненка відпустили на поруки народного депутата від фракції Голос Романа Лозинського.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors