Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Рух міського та приміського транспорту можуть відновити з 22 травня, — прем’єр
Рух міського та приміського транспорту можуть відновити з 22 травня, — прем’єр
Вівторок 19 Травня, 2020

З 22 травня Україна буде переходити до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом’якшення карантинних обмежень. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми “Свобода слова” на каналі ICTV.

“Дію карантину буде продовжено, але ми переходимо, як і обіцяли до адаптивного карантину”, – сказав Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV у понеділок увечері.

Як повідомив прем’єр, рух міського та приміського транспорту в Україні відновлять з 22 травня. Він підкреслив, що з 25 травня Уряд планує дозволити роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

«У середу (20 травня — ред.) на засіданні Кабміну ми розглянемо питання відновлення з 22 травня роботи міського та приміського транспорту, готелів (окрім хостелів, без ресторанів та без басейнів), проведення спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів), а також проведення церковної служби (не більше 1 особи на 10 м²)», — написав він у Telegram-каналі.

На тому ж засіданні уряд розгляне питання про відновлення роботи дитячих садочків та метрополітену з 25 травня, якщо це дозволятиме епідемічна ситуація.

За його словами, рішення про відповідний подальший перебіг карантину будуть прийматися на засіданні Уряду в середу. “Це буде другий етап пом’якшення карантинних заходів. Третій етап, якщо дозволятиме епідеміологічна ситуація, ми можемо запровадити з 1 червня”, – заявив Денис Шмигаль.

Третій етап послаблень карантину, як повідомив Прем’єр-міністр, включатиме в себе початок навчальних заходів, відкриття спортзалів та фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень. Авіасполучення також може бути відновлено в червні. Але це, окрім ситуації із захворюваністю, також залежить від того, як авіасполучення будуть відкривати інші країни.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors