Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Відео > Реконструкція вул. Театральної в Білій Церкві продовжується: висаджено дерева
Реконструкція вул. Театральної в Білій Церкві продовжується: висаджено дерева
Середа 17 Листопада, 2021

Ще одна із центральних вулиці Білої Церкви невдовзі стане сучасною, привабливою,  комфортною. Це – вулиця Театральна. Протягом довгого періоду ця історична частинка Білої Церкви мала занедбаний вид, незважаючи на те, що  розташована у самісінькому центрі міста.

У вересні ц.р. було виділено цільові кошти з обласного бюджету на проведення робіт з реконструкції даної вулиці. Кошти надійшли у вигляді субвенції до міського бюджету, їх розпорядником визначено департамент житлово-комунального господарства міської ради. Департаментом було проведено закупівлі та визначено підрядника, який здійснює роботи з реконструкції.

Як зазначив  директор ТОВ «Білоцерківросоптторг» Іван Павленко, яке є підрядником, на роботи з капітального  ремонту вулиці  у ц.р. виділено 7,5 млн грн. За ці кошти заплановано виконання 70% основних видів робіт. Остаточне завершення реконструкції заплановано у наступному році й місто отримає чудову пішохідну зону.

Але, як би гарно не було відремонтовано простір, від буде не повний та й не  гармонійний без зелених насаджень.

17 листопада на вул.Театральній садово-ландшафтним центром «Едем-Флора» було висаджено 15 саджанців клену гостролистого сорту Роял Ред.

«Клен цього сорту завжди має декоративне привабливе листя темно-багряного кольору і у літній і в осінній періоди. Сьогодні запланована висадка 15 дерев, до кінця року – буде 30, -зазначила керівник садово-ландшафтного центру «Едем-Флора» Галина Доміловська. – Висадка дерев відбувається саме зараз, оскільки наразі найсприятливіший період, сокорух дерев припинено й вони перебувають у стані спокою. Після зими дерева чудово почуватимуться, дадуть приріст і порадують своєю красою».  

При посадці дерев здійснювалося якісне мощення, вкладався кореневий бар’єр, щоб коріння опускалося нижче 50 см вглиб; закладено й систему для забезпечення доступу вологи і повітря до кореневої системи, таким чином коріння буде рости вглиб і не руйнуватиме мощення й плитку.  Крім того використано професійне добриво для укорінення дерев, яке діятиме 16-18 місяців.

Пройде небагато часу, підростуть посаджені деревця… Вони прикрашатимуть не лише міську вулицю, але даруватимуть затишок,  милуватимуть око, радуватимуть та тішитимуть душу.

Вулиця Театральна стане красивою пішохідною зоною, на якій зможуть відпочивати люди поважного віку, молодь, гуляти мами з дітками. Переконані, що вона стане ще однією частинкою міста, на якій із задоволенням проводитимуть свій вільний час містяни та гості Білої Церкви.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors