Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Привіт, Міхо! Зеленський повернув громадянство Саакашвілі
Привіт, Міхо! Зеленський повернув громадянство Саакашвілі
Вівторок 28 Травня, 2019

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув громадянство екс-губернатору Одеської області Міхеілу Саакашвілі.

Відповідний указ №329/2019 опублікований на сайті глави держави.

“Внести до указу президента України від 26 липня 2017 року № 196 “Про припинення громадянства України Бондарєвої Т., Корнійчук О.А., Коротецького Л.О. та інших осіб” зміну, виключивши положення щодо втрати Саакашвілі Міхеілом громадянства України”, – йдеться в указі.

У документі зазначається, що своїм указом Зеленський також дозволяє прийняти в громадянство України осіб, що становлять державний інтерес для країни.

Екс-президент Грузії, колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі може повернутися в Україну в другій половині дня середи, 29 травня.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“, посилаючись на своє джерело.

За даними агентства, Саакашвілі має намір прилетіти в Україну на наступний день після рішення президента Володимира Зеленського про скасування рішення п’ятого президента Петра Порошенка про позбавлення Саакашвілі громадянства України.

Підстав для недопуску колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі на територію України наразі більше немає.

Про це в коментарі “Українській правді” повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

“Громадянин України не може бути обмежений у праві в’їзду на територію України”, – відзначив Слободян.

За його словами, Саакашвілі було заборонено перетинати кордон з Україною “як особі без громадянства на підставі незаконного порушення кордону”, а наразі ці обставини зникли.

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якому 28 травня було повернуто українське громадянство, зазначив, що підтримує президента Володимира Зеленського та його команду.

Про це він сказав в інтерв’ю російському виданню РБК.

“Я повертаюся завтра. Я скучив за Україною та Києвом і лечу в Київ”, – зазначив він.

Указ Зеленського, який повертає Сааакашвілі українське громадянство, колишній президент Грузії назвав “сміливим рішенням молодого покоління”.

“Зеленський – це великий шанс для України, новий лідер на пострадянському просторі. Його дії можна тільки заохочувати”, – заявив він РБК.

Про конкретні політичні плани він говорити поки відмовляється.

“Я підтримую Зеленського і його команду. У мене немає професійних амбіцій, але однозначно я буду продовжувати свою боротьбу проти корупції, проти олігархату, несправедливості – в Україні, в Грузії і всюди”, – додав Саакашвілі.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors