Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > При госпіталізації тепер потрібно робити виключно ІФА-тест, не ПЛР – Степанов
При госпіталізації тепер потрібно робити виключно ІФА-тест, не ПЛР – Степанов
Субота 19 Вересня, 2020

За новими стандартами Міністерства охорони здоров’я, з ознаками коронавірусу, при госпіталізації тестування потрібно робити виключно методом ІФА, не ПЛР.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Ми чітко визначились, що при госпіталізації тестування потрібно робити виключно методом ІФА, не ПЛР-тестування. Метод ІФА більше розповсюджений в Україні, відповідне устаткування і лабораторії знаходяться в дуже багатьох наших лікарнях, тому це не ПЛР-тести, а виключно ІФА”, — сказав міністр.

З його слів, у випадку ПЛР-тестування, у стандарті чітко визначений алгоритм, що ПЛР-тестування робиться виключно людям, які або мають симптоми, клінічні ознаки корона вірусної хвороби.

Відео з 15:35

Раніше міністр повідомляв, що українцям дозволили не робити ПЛР-тести на коронавірус після 14-денної самоізоляції, якщо у них немає симптомів коронавірусу.

“У нас є зміни. Якщо людина була на самоізоляції 14 днів і не має симптомів, то ПЛР-тест на коронавірус робити не потрібно. Якщо людина йде на планову госпіталізацію, то ПЛР-тест їй також не потрібен”, – заявив він.

Міністр також нагадав, що якщо у людини є симптоми Covid-19, то вона має звернутись до свого сімейного лікаря, який потім викликає до неї мобільну бригаду. Після приїзду бригада робить тест.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors