Простий рецепт чудових імбирних пряників

Імбирні пряники – це різновид пряного печива з глазур’ю, яке традиційно готують до новорічних свят.

Представляємо дуже простий рецепт чудових імбирних пряників на вершковому маслі.

Особливістю такої солодкої випічки є наявність імбиру, гвоздики, кориці і мускатного горіха. Саме цей набір прянощів надає пряникам їх неповторний різдвяний смак.

Імбирні пряники

Приготування:

1. У миску насипаємо цукор і додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Також додаємо дрібку солі. Вмикаємо блендер і збиваємо масло з цукром до стану однорідної маси.

2. Як тільки ви зіб’єте масло з цукром до стану білої маси, додаємо в миску мед. Якщо у вас старий зацукрований мед, краще попередньо трохи розтопити його на водяній бані. Вмикаємо міксер і знову все перемішуємо.

3. У миску з тістом вбиваємо одне сире яйце кімнатної температури. Збиваємо тісто доти, доки яйце повністю не розчиниться в загальній масі.

4. Додаємо в тісто спеції. Обов’язкова умова — спеції мають бути меленими. В жодному разі не використовуйте цілу гвоздику або свіжий імбир, натертий на тертці. Ще раз вимішуємо наше тісто.

5. Додаємо в тісто какао і знову все перемішуємо.

6. Просіваємо борошно, з’єднуємо його з розпушувачем і вводимо в тісто невеликими порціями. Кожну нову порцію борошна вводимо в тісто тільки після того, як добре перемішали попередню.

7. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник мінімум на одну годину.

8. Через годину дістаємо тісто з холодильника. Розкатуємо його в пласт товщиною не більше 1 сантиметра і за допомогою формочок вирізаємо різне печиво. Якщо у вас немає спеціальних формочок для печива, можете просто нарізати тісто ножем на квадрати або за допомогою склянки зробити печиво круглої форми.

9. Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером і випікаємо не більше 10 хвилин. Духовка має бути попередньо розігріта до 180 градусів.

10. Готове печиво викладаємо на решітку і чекаємо коли воно повністю охолоне.

11. Приготуємо глазур. Змішаємо в мисці цукрову пудру і білок одного яйця. Зіб’ємо цю масу міксером. Глазур готова.

12. Малюємо глазур’ю по холодному печиву, чекаємо коли глазур трохи підсохне і подаємо наш шедевр до столу.

  •   

Рекомендовано для Вас