Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Порошенко передав для 72 ОМБр ім. Чорних Запорожці комплект оптичної розвідки
Порошенко передав для 72 ОМБр ім. Чорних Запорожці комплект оптичної розвідки
Четвер 22 Липня, 2021

Експрезидент Петро Порошенко, який перебуває на Донбасі, передав перший комплект оптичної розвідки для 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Про це повідомляє пресслужба партії “Європейська Солідарність”.

Порошенко нагадав, що з Авдіївкою, з “промкою” історія 72-ї бригади дуже тісно пов’язана.

“Авдіївка назавжди закарбувалася в серці кожного українця. Я пам’ятаю, як в 2016 році приймалося рішення про початок наступу, вибиття російських найманців і можливість отримати контроль над дорогою, над Ясинуватською розвилкою. Я пам’ятаю, яку ціну було заплачено в січні 2017 року. Скільки життів було віддано, щоб зупинити просування російських військ, взяти “промку” під контроль, відкинути ворога. 72-а бригада до цього була безпосереднім чином долучена. Разом з 93-ю, 80-ю, 54-ю, 56-ю, 58-ю. Це – символ слави і символ честі ЗСУ”, – сказав Порошенко.

Він нагадав, що неодноразово бував у 72-ій бригаді: у 2018 році в Бахмуті і в 2019 році в Білій Церкві.

“За останні два місяці я вже третій раз на фронті. До цього дві поїздки були присвячені 10-й ОГШБр, в Торецьку, і в Зайцевому, і в Шумах, і в Нью-Йорку. Ми разом з волонтерами зібрали кошти для встановлення унікальної технології пункту дальнього спостереження. Ставимо це в найбільш небезпечних ділянках фронту”, – зазначає Порошенко.

Кошти на першу партію техніки –  560 тисяч гривень – збирали гуртом волонтери, половину додав Фонд Порошенка. Вартість повного комплексу відеоспостереження – більше трьох мільйонів гривень. У 10 окремій гірнічо-штурмовій бригаді воно вже працює і рятує життя військових, каже Порошенко.

Вже традиційно команда Порошенка привезла бійцям на передову солодкі гостинці – цього разу це стиглі українські абрикоси. 

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors