Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Помер чоловік королеви Єлизавети ІІ принц Філіп
Помер чоловік королеви Єлизавети ІІ принц Філіп
П’ятниця 9 Квітня, 2021

У віці 99 років помер чоловік королеви Єлизавети принц Філіп. Про це повідомляє прес-служба Букінгемського палацу.

Принц Філіп помер сьогодні вранці у Віндзорському замку.

“З глибокою скорботою Її Величність Королева оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Високість мирно помер сьогодні вранці в Віндзорському замку”, – йдеться в повідомленні.

Раніше було відомо, що самопочуття чоловіка дуже погіршилось і його терміново госпіталізували до лікарні короля Едуарда VII. Протягом деякого часу герцог Единбурзький лікувався й обстежувався там, проте лікарі не змогли зарадити хворобі.

Новина доповнюється…

Що відомо про принца Філіпа

Філіп був єдиним сином принца Андрія й онуком короля Греції – Георга I. Родовід принца також вказує, що він був правнуком данського короля Кристіана IX й праправнуком англійської королеви Вікторії. Під час навчання у коледжі, Філіп познайомився із своєю майбутньою дружиною Єлизаветою ІІ, а вже у 1946 році попросив у короля дозволу одружитись з спадкоємицею престолу. Перед укладенням шлюбу він перейшов в англіканство, відмовився від усіх своїх попередніх титулів й можливості, аби його нащадки носили його прізвище. У Філіпа і Єлизавети четверо дітей: Чарльз, принц Уельський, принцеса Анна, принц Ендрю, герцог Йоркський і принц Едуард, граф Вессекський.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors