Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Поки в містах України опалення дешевшає, у Білій Церкві – дорожчає
Поки в містах України опалення дешевшає, у Білій Церкві – дорожчає
Середа 5 Лютого, 2020

Радість білоцерківців від анонсованого здешевлення опалення від Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука тривала недовго.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Крокус.

Білоцерківські можновладці трактували постанову уряду на свій лад, і перевершивши себе, вони абсолютно безпринципно, однак дуже талановито, проігнорували постанову кабміну, задекларовану позицію уряду та президента.

Біла Церква стала чи не єдиним містом в Україні, де платіжки на опалення стали не зменшуватись, а навпаки – збільшуватись.

2 січня 2020 року на засіданні Білоцерківського виконачого комітету, директор КП БМР “Білоцерківтепломережі” акцентував на тому, що підприємство знаходиться у великих боргах, а виконання постанови уряду призведе до ще більших.

За 2019 рік збитковість підприємства складає 51 млн грн, – повідомив Владислав Безукладніков, директор Білоцерківтепломережі.

Потім (на вимогу уряду) на голосуванні було прийнято рішення про здешевлення опалення для білоцерківців у платіжках за грудень на 7%.

Жителі Білої Церкви надзвичайно обурились тим, що не отримали обіцяного значного здешевлення опалення.

Проте це ще не все, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 18 січня оприлюднила Постанову, згідно якої зростуть тарифи на централізоване опалення для жителів Білої Церкви на 9,41%.

Опалення зросте із 1550 грн/Гкал до 1696,82 грн/Гкал, що на 145,99 грн більше.

Найцікавіще, що документи щодо економічної доцільності, готують саме білоцерківські можновладці.

23 січня в ході сесії міської ради на підставі звернення мешканців, депутати ухвалюють рішення ініціювати проведення перевірки у частині достовірності поданої інформації від Білоцерківської ТЕЦ та комунальної тепломережі.

Чомусь міський голова Геннадій Дикий ситуації не прокоментував.

Між рішенням виконкому про зниження тарифу на 7% та постановою НКРЕКП його збільшити минуло лише 11 днів. 3 січня голова тепломережі дуже скаржився на борги і сказав, що дане рішення призведе до додаткових 5 млн збитків, проте прийнята 14 січня постанова автоматично перевала тариф у “плюс” для тепломережі або тих, хто на ній заробляє.

Отже, місцева влада на чолі з мером у питанні підвищення тарифів йде на прямий конфлікт не лише із громадою, а й з урядом та командою президента. А що стоїть за цим рішенням: корупційні схеми чи політичні інтриги, покаже час.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors