Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Не забудьте перевести стрілки годинників: Україна переходить на літній час
Не забудьте перевести стрілки годинників: Україна переходить на літній час
П’ятниця 27 Березня, 2020

У ніч з 28 на 29 березня о 03:00 українці переведуть стрілки своїх годинників на одну годину вперед.

Таким чином, українцям в неділю доведеться спати на годину менше. 

Переведення годинників здійснюється для того, щоб люди, використовуючи менше штучного освітлення, могли працювати довше.

На думку вчених, людський організм набагато легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній.
За даними ООН – саме після переведення годинників на літній час понад вдвічі збільшуються звернення до медиків через проблеми із серцево-судинною системою. А також майже половина населення має проблеми зі сном. У людей змінюються звичні біоритми, суттєво підвищується сонливість, втомлюваність та знижується увага. Майже на третину зростає кількість ДТП протягом наступних двох тижнів після переведення годинників.

Через твердження енергетиків, в Україні, як і в усьому світі, теж  хотіли скасувати перехід на літній час, але поки це тільки наміри, тому лікарі радять поберегтися.

До слова, вперше переводити годинник запропонували ще у далекому 1784 році. Таку пропозицію, з метою економії свічок, вніс посол США у Франції Бенджамін Франклін. Пропозиція була прийнята та втілена у життя. Винахід переходу саме на літній час приписують англійцю Вільяму Уіллету.

В Україні годинник переводять з 1981 року.


Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors