Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > НАБУ почало розслідувати можливе завищення цін при закупівлі вакцин проти COVID
НАБУ почало розслідувати можливе завищення цін при закупівлі вакцин проти COVID
Середа 10 Лютого, 2021

НАБУ розпочало розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу за допомогою фірми-посередника.

Про це йдеться на сайті РГК НАБУ.

“Цей випадок набув широкого розголосу у ЗМІ, оскільки спочатку ДП «Медичні закупівлі» розпочало перемовини щодо закупівлі вакцини з орієнтовною вартістю близько $3 і знаходилось на фінальному етапі процесу. Проте згодом міністр Максим Степанов в ручному режимі зупинив цей процес та доручив розпочати перемовини щодо закупівлі китайської вакцини у компанії Sinovac Biotech. Оприлюднена ціна закупівлі 1 дози вакцини стала чи не найвищою у світі”, – йдеться на сайті РГК.

“Вакцина під час останнього етапу тестувань у Бразилії показала лише 50,38 % ефективності”, – додали у РГК.

Попередня правова кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, народна депутатка, членкиня опозиційної фракції “Голос” Олександра Устінова назвала “Лекхім” компанією-“прокладкою”, що нібито діє в інтересах чинного очільника МОЗ Максима Степанова. А китайська вакцина Sinovac, як вона заявила з посиланням на закордонні випробування, має ефективність 50%. 

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors