Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На острові Дитинства незаконно збирають березовий сік
На острові Дитинства незаконно збирають березовий сік
Вівторок 26 Березня, 2019

Надзвичайно великі масштаби видобутку березового соку, які розгорнулися на білоцерківській галявині, знекровлюють дерева, в результаті чого вони можуть засохнути. Також важливо дбати про дерево після збору березового соку. Необхідно туго закрити пророблені отвори воском, пробкою або мохом, щоб в стовбур не влучили бактерії які можуть нести серйозну загрозу для його життя.

Тому, Департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради повідомляє, що заготівля березового соку у межах населеного пункту є порушенням п. 4.2 Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах, відповідальність за яке передбачена ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн.

Окрім того, заготівля березового соку заборонена без отримання спеціального дозволу, “лісового квитка”, який передбачений ст. 10 ЗУ “Про рослинний світ”. За недотримання даних вимог порушників чекатиме покарання згідно ст. 70 того ж адміністративного кодексу.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors