Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На місці будівництва в Білій Церкві знайшли людські останки (Фото, відео)
На місці будівництва в Білій Церкві знайшли людські останки (Фото, відео)
Вівторок 8 Жовтня, 2019

Під час будівництва гуртожитку для військовослужбовців в центрі Білої Церкви були виявлені останки людей. На цьому місці протягом XVI-XX століть розташовувалося єврейське кладовище. У єврейському співтоваристві заявили про необхідність перепоховання останків.

Про це повідомила “Моя Київщина“.

“Очевидці, які натрапили на череп та численні кістки, опублікували фото останків у мережі, аби привернути увагу правоохоронців, істориків, археологів та преси. Як з’ясувалося, на місці, де наразі Міністерство оборони будує гуртожиток, з 16 до 20 сторіччя було єврейське кладовище, яке існувало до 1920 року. З огляду на масштаби знахідки очевидці звернулися до представників єврейської громади та влади. Люди обурені тим, що забудовник при виявленні кісток не звернувся, а ні до поліції, а ні до жодного органу влади.”

Відзначається, що відповідальний за проведення будівельних робіт і начальник ділянки заявив, що під час розриття котловану людських останків не бачив.

На місці котловану вже побували працівники поліції, які зібрали частину останків для слідства. Також була створена спеціальна комісія, яка проведе засідання за участю міського відділу культури, архітектури, житлово-комунального господарства та істориків міста.

Тим часом представники єврейської громади написали звернення до Міністерства оборони України з проханням тимчасово призупинити будівництво гуртожитку до з’ясування обставин. У єврейському співтоваристві вважають, що необхідно зібрати останки людей і перепоховати їх.

Нагадаємо, що в законопроекті, який передбачає внесення змін у сфері поховань передбачалися питання бізнесу на ритуальних послугах, біозахоронення, будівництва крематоріїв, перепоховання, установки могильних надгробків і склепів, виплату допомог, штрафів і загроза в’язниці за наругу над місцями поховання. Але за рік парламент так і не розглянув цей законопроект.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors