Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На Київщині зафіксували спалах небезпечної інфекції: як розпізнати
На Київщині зафіксували спалах небезпечної інфекції: як розпізнати
Четвер 13 Червня, 2019

У Броварах під Києвом в кінці травня – на початку червня зафіксували п’ять випадків інфікування хворобою Лайма (бореліозом).

Всі вони виникли після укусу кліщів, пише “Трибуна Бровари”. Двоє осіб заразилися в кінці травня, а ще троє – з 1 по 6 червня.

За словами потерпілих, вони могли інфікуватися після прогулянок у лісі в Броварах і на власних дачах, також один випадок був зафіксований після поїздки в Чернігівську область.

Всі діагнози підтверджені лабораторно, хворі перебуватимуть на стаціонарному лікуванні. Дітей серед цих п’яти потерпілих не було.

Хвороба Лайма – небезпечне інфекційне захворювання, під час якого у хворого вражається нервова система, опорно-руховий апарат. Збудником є спірохетова бактерія Borrelia burgdorferi. Резервуаром і носієм виступають дикі тварини й кліщі сімейства іксодових.

Визначити можна за такими симптомами: папула на місці укусу, висип на тілі, підвищення температури, нудота, головний біль.

Хвороба Лайма є найбільш небезпечною інфекцією, яку переносять кліщі. За статистикою, приблизно 20% кліщів в Україні переносять саме хворобу Лайма, рідко зустрічається енцефаліт. І якщо вчасно звернутися до лікаря, то після курсу антибіотиків людині ніщо не загрожує.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors