Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На Київщині постачальник привласнив 10,5 млн грн для придбання 15 апаратів ШВЛ Київською ОДА
На Київщині постачальник привласнив 10,5 млн грн для придбання 15 апаратів ШВЛ Київською ОДА
Четвер 2 Липня, 2020

На Київщині викрили постачальника медобладнання для боротьби з COVID-19, який привласнив 10,5 млн гривень. Наразі правоохоронці перевіряють інформацію про причетність чиновників Київської ОДА.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру керівнику товариства з обмеженою відповідальністю у привласненні державних коштів на суму 10,5 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, між керівником товариства та Департаментом охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації укладено договір про поставку з Китаю на територію України обладнання для анестезії та реанімації, а саме 15 апаратів штучної вентиляції легень загального призначення для інтенсивної терапії вартістю 10,5 млн грн.

За результатами договору на рахунок товариства перераховано бюджетні кошти, які в подальшому незаконним шляхом скеровані на банківські рахунки іншого підприємства, що не було виробником зазначеного обладнання. У результаті цього апарати ШВЛ до лікарень Київської області не поставлено, а договір не виконано, що призвело до ускладнення надання медичної допомоги громадянам України в умовах пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19. Кошти безповоротно направлено до іншого підприємства не за призначенням.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронцями перевіряється причетність до розтрати державних коштів службових осіб Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації.

Викрито керівника товариства прокурорами спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Київській області ДСР Нацполіції України.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors