Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На Київщині хворих з підозрою на коронавірус лікуватимуть у Білій Церкві
На Київщині хворих з підозрою на коронавірус лікуватимуть у Білій Церкві
П’ятниця 28 Лютого, 2020

Одним із медичних закладів Київщини, де будуть знаходитись хворі з підозрою на новий коронавірус, стане міська лікарня №3 у Білій Церкві.

Про це повідомляє прес служба Київської обласної державної адміністрації.

У межах підготовки до можливого проникнення коронавірусу, у Київській області визначено кілька баз для госпіталізації хворих із підозрою на COVID – 19 (коронавірус). Усі лікарі- інфекціоністи приведені «у бойовий стан». Ми продовжуємо огляд медзакладів області. Міська лікарня №3 у м. Біла Церква. Це комунальне некомерційне підприємство Білоцерківської міської ради (адреса: м. Біла Церква, вул. Карбишева, 12).

Головний лікар закладу: Тетяна Дідич. За фахом вона лікар-інфекціоніст вищої категорії. Для цього попередньо проведено ряд заходів. Ми попросили її відповісти на кілька важливих запитань.

ЧИ ГОТОВИЙ ВАШ ЗАКЛАД ДО МОЖЛИВОГО СПАЛАХУ?

Дідич Тетяна: Цілком. Всього у медзакладі працює 12 лікарів – інфекціоністів та 43 спеціалісти середнього медичного персоналу. На поодинокі випадки коронавірусної інфекції є 6 боксів. В тому числі, палата інтенсивної терапії. Її обладнано: апаратом ШВЛ, який під’єднано до кисневої станції; монітором пацієнта; пульсоксиметрами; кисневим концентратором.

ЩО РОБИТИ ПАЦІЄНТАМ, ЯКІ ПІДОЗРЮЮТЬ У СЕБЕ КОРОНАВІРУС? Дідич Тетяна: Самолікування небезпечне. Не витрачайте дорогоцінний час на пошуки панацеї в інтернеті. Терміново викликайте екстрену медичну допомогу у випадках:

  • підвищення температури тіла (гарячка)
  • задуха
  • кашель
  • контактували з людиною хворою на коронавірусну інфекцію
  • контактували з людиною, яка мала контакт із хворим на коронавірус
  • менше ніж за 14 днів до появи симптомів прибули з місцевості де зареєстровані підтверджені випадки інфекції
  • перебували в лікувальному закладі де лікуються хворі на коронавірус.

ХТО У ПОТЕНЦІЙНІЙ ГРУПІ РИЗИКУ?

Дідич Тетяна: У групі ризику люди від 50 років із серйозними хронічними захворюваннями (цукровий діабет, ішемічна хвороба серця, цироз печінки тощо). Чоловіки заражаються частіше від жінок. Скоріш за все, через те, що рідше дотримуються правил безпеки.

ЧИЇМ КОШТОМ ЛІКУВАТИМУТЬ ХВОРИХ НА КОРОНАВІРУС?

Дідич Тетяна: Усіх хворих на коронавірус лікуватимуть державним коштом.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors