Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > На Київщині будуть рятувати хворих за допомогою вертольотів
На Київщині будуть рятувати хворих за допомогою вертольотів
Неділя 13 Червня, 2021

Незабаром на Київщині стартує пілотний проєкт з аеромедичної евакуації, яки передбачає транспортування “тяжких” пацієнтів в медзаклади будь-якого куточка країни.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної ради.

“Київщина гостро потребує спеціальних реанімобілів для перевезення недоношених немовлят з критично низькою вагою до двох дитячих обласних лікарень, що розташовані у Боярці та Білій Церкві. Тому, гелікоптер стане як раз у нагоді. Адже за статистикою, доправлення таких дітей з громад області, відбувається фактично 365 разів на рік”, – зазначила заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

Зазначимо, що аеромедична евакуація передбачає транспортування постраждалих до закладів охорони здоров’я авіаційним транспортом з наданням належної медичної допомоги на борту повітряного судна в разі необхідності.

Отримати допомогу зможуть постраждалі з тяжкими травмами в ДТП, з опіками чи ураженням струмом, при інсультах та інфарктах, гіпертонічних кризах, проникаючих пораненнях тіла та різного роду складних травмах. Також здійснюватиметься транспортування донорських  органів для трансплантації.

Чергуватимуть бригади обласної екстреної медичної допомоги, у складі яких – лікар та фельдшер. При потребі може бути залучений додатково профільний спеціаліст, залежно від виклику та ситуації.

За словами гендиректора КНП КОР “Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Оксани Шарко, вже створено декілька бригад медиків, які пройшли відповідні навчання. Пілотів надає автопарк МВС.

Сам вертоліт, французького виробництва,  нині перебуває у Жулянах і готується до перших польотів. Він буде забезпечений реанімаційним медичним обладнанням вищого класу.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors