Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > МОН і МОЗ радять школам за потреби продовжити канікули та перейти на дистанційне навчання
МОН і МОЗ радять школам за потреби продовжити канікули та перейти на дистанційне навчання
Вівторок 16 Березня, 2021

Після консультацій з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та головним державним санітарним лікарем Олегом Ляшком, у міністерствах охорони здоров’я та освіти і науки рекомендують продовжити за потреби канікули в школах, а в “жовтих” та “помаранчевих” зонах перейти на дистанційне навчання учням шкіл, крім початкових класів, а також студентам коледжів та вишів.

Про це повідомляє МОН.

«Зокрема, пропонується переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти», – мовиться у повідомленні.

За словами глави МОН Сергія Шкарлета, відповідні обмеження треба застосовувати там, де перевищено епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ, а також там, де фіксують значне зростання кількості хворих на COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я 15 березня оновило розподіл на карантинні зони. У «червоній» залишаються чотири області – Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька.

«Помаранчеву» зону розширено з восьми до 11 регіонів: Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

Решту регіонів віднесено до «жовтої» зони.

За словами Міністра освіти і науки, ситуація з поширенням коронавірусу в Україні є досить напруженою.

Зазначимо, наразі для закладів освіти діють карантинні обмеження, які визначені постановою Кабінету Міністрів №104 від 17 лютого 2021 року. 

Отже, забороняється: 

  • відвідувати заклади освіти здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів та персоналу закладу;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

На території регіонів, для яких встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти незалежно від форми власності, крім відвідування дітьми закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors