Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Мер Білої Церкви про роботу дитячих майданчиків, пляжів та посилення контролю за дотриманням карантинних вимог
Мер Білої Церкви про роботу дитячих майданчиків, пляжів та посилення контролю за дотриманням карантинних вимог
Середа 24 Червня, 2020

Геннадій Дикий надав щотижневе інтерв’ю, в якому відповів на питання, які хвилюють білоцерківців, а також прозвітував про рішення, які було прийнято на позачерговому засіданні виконавчого комітету 23 червня. 

Нові рішення виконавчого комітету Білої Церкви

Через постійне зростання кількості хворих, яке постійно відбувається у Білій Церкві, на засіданні виконкому вмісті посили контроль за дотриманням протиепідемічнх вимог. Зокрема, це стосується місця скупчення людей, ринків, магазинів, закладів громадського харчування та громадського транспорту. В останньому, щоденно проводиться обробка транспортих засобів з відеореєстрацією і надсилається відділу транспорту. Крім того, цей відділ переодично здійснює рейди по контролю за дезінфекацією транспорту.

Стосовно центральних пляжів

“Дотримання соціальної дистанції є обов’язковою вимогою для всіх відвідувачів пляжу”, – зазначає мер. З порушниками проводитиметься роз’яснювальна робота.

Дитячі майданчики

Кабінетом міністрів та білоцерківським виконкомом дозволено діяльність цих майданчиків за умов дотримання епідеміологічних вимог.

Чи хворіли на коронавірус діти в Білій Церкві

Як повідомляє Геннадій Дикий, у Білій Церкві діти, в яких виявлено коронавірус, є лише носіями, хвороба проходить у них майже безсимптомно. Наймолодшому хворому, 6 років, це хлопчик, він на амбулаторному лікуванні, є і трішки старший. Спочатку хворобу виявили у батька, потім у матері дитини, далі відповідно у дітей.

Скільки місто виділяє мільйонів гривень на закупівлю ПЛР-тестів

На позачерговому засіданні виконкому було виділено 2 млн грн, із них 1 млн на закупівлю ПЛР-тестів та 1 млн грн на закупівлю лікарьких засобів для лікування хворих на COVID-19.

Безкоштовне тестування на коронавірус

Комітет прийняв порядок здійснення безкоштовно тетсування на коронавірус. Тестування буде відбуватись за таким алгоритмом: людям потрібно буде звертатись в приймальне відділення лікарні №3, але обов’язково при собі мати паспорт, індентифікаційний код, також направлення лікаря з вказаною датою операції. Для всіх білоцерківців, яким буде проводитись планова операція, тестування на COVID-19 буде безкоштовним. Також це стосується таких категорій людей, які будуть направлені Білоцерківським відділом соціального захисту на курортне лікування. Це окремі категорії громадаян. Тестування для них буде проводитись за направленням управління соцзахисту.

Скільки ПЛР-тестів буде закуплено

Як повідомив Геннадій Дикий, містом буде закуплено близько 1000 штук тестів. На сьогоднішній день на залишках залишається 250 тестів. Якщо буде необхідність, Білоцерківська міська рада ще виділить кошти на закупівлю цих тестів.

За інформацією наданою прес-службою Білоцерківської міської ради станом на 24 червня:

У інфекційному відділенні міської лікарні №3 знаходяться 45 хворих. Діагноз підтверджений ПЛР у 39.Мешканців міста з лабораторно підтвердженим діагнозом – 35.

На домашньому лікуванні перебуває 29 містян.

Під наглядом лікарів загальної практики – 130 контактних осіб.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors