Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Мер Білої Церкви про отриманий апарат ПЛР-діагностики та хворих на COVID-19 в місті
Мер Білої Церкви про отриманий апарат ПЛР-діагностики та хворих на COVID-19 в місті
Четвер 30 Квітня, 2020

Станом на 30 квітня у інфекційному відділенні міської лікарні №3 знаходиться 16 пацієнтів. У 14-ти з них діагноз коронавірус COVID-19 підтверджено. Результати ще двох очікуються з обласного лабораторного центру.

Про це повідомив мер Білої Церкви Геннадій Дикий.

Хвора білоцерківчанка все ще знаходитися у важкому стані і підключена до кисневого концентратора.

Під наглядом сімейних лікарів перебуває 105 контактних осіб. Їхній стан не викликає занепокоєння.

28 квітня Білоцерківська лікарня №3 отримала апарат ПЛР-дігностики на COVID-19 від департаменту охорони здоров’я. 

За даними Київського обласного лабораторного центру, у Київській області станом на 10.00 30 квітня 2020 року офіційно підтверджено 664 випадки захворювання на коронавірус. За останню добу виявлено 21 новий випадок.

У Білій Церкві 13 хворих, у Білоцерківському районі 6 хворих (с. М. Вільшанка -1, Фурси-2, м. Узин -3).

На стаціонарному лікуванні в Київській області – 137 осіб, на амбулаторному лікуванні (самоізоляція) – 527 осіб.

Одужало 73 людини, у тому числі 4 дитини.

За час пандемії померло – 15 людей в Київській області. За минулу добу летальних випадків не зафіксовано.

За період з 14.03.2020 всього до Київського обласного лабораторного центру надійшло 2390 підозр на COVID-19. За останню добу отримано 108 повідомлень про підозру. Встановлено медичне спостереження за 4188 контактними особами.

В Україні зафіксовано 10406 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 

В Україні за минулу добу зафіксовано 540 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 45 у дітей та 87 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 121 особу. Одужали за добу 135 осіб, померли 11 осіб.

За останню добу проведено рекордну кількість досліджень методом ПЛР – 7315 тестувань.

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (82), Тернопільській області (71), місті Києві (60) та Рівненській області (49).

Уряд підтримав ініціативу Міністра щодо надбавок до зарплати вірусологам, лаборантам, які беруть участь у боротьбі з COVID-19. Раніше ці працівники не входили в перелік медиків, яким виділялися надбавки. Ініціативу буде винесено на розгляд Уряду на наступному тижні.

Україні вдалось уникнути піку захворюваності на COVID-19 завдяки запровадженню карантинних заходів, коли коронавірусна хвороба була виявлена у чотирьох людей.

Пом’якшення карантинних заходів заплановано з 11 травня 2020 року. Щоб воно все-таки відбулося, очільник МОЗ закликав українців залишатися вдома на травневі свята та продовжувати дотримуватись умов карантину.

Відкриття продовольчих ринків за умови дотримання санітарних норм зроблено для забезпечення населення бюджетними продуктами харчування і підтримки економіки держави. Всі інші торговельні заклади будуть відкриті після пом’якшення карантину.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors