Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Медики Білої Церкви погрожують масовим звільненням
Медики Білої Церкви погрожують масовим звільненням
Неділя 26 Квітня, 2020

Медики зі швидкої допомоги у Білій Церкві готуються до звільнення через низькі зарплати в умовах пандемії Covid-19. А обіцяне 300% підвищення для них суттєво доходи не збільшить.

Про проблему зі звільненнями заявив керівник Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги Дмитро Сурмачевський в ефірі місцевого телеканалу Крокус. За 6,5 тис. грн зарплати співробітники не хочуть далі працювати, бо у приватних структурах можна отримувати набагато більше і безпечніше.

Дмитро Сурмачевський, керівник Білоцерківської станції екстреної медичної допомоги

Люди починають масово – поки що це квітень, вони тільки погрожують – але я впевнений, що коли вони отримають розрахунок за квітень вони просто почнуть звільнятися і на лінії буде їздити тільки декілька людей, бо їм нікуди діватися. Бо їм або до пенсії залишилося, або вони пенсіонери. А молодь просто піде.

Як пояснили у міській профспілці медиків, обіцяне підвищення зарплат на 300% у випадку «швидкої» майже не діє. Голова медичної професійної спілки Білої Церкви Віктор Євтушенко вказав:

Віктор Євтушенко, голова медичної професійної спілки Білої Церкви

Люди думають, що вони тут мільйонерами стануть. Насправді це йде погодинно. Ми працюємо по такій же схемі із ВІЛ-інфікованими. Наприклад, я приїхав до  ВІЛ-інфікованого, я його обслужив і за цей проміжок часу, який я з ним був – 20 чи 30 хвилин, що надавав допомогу – за цей час я отримую близько 1-1,5 грн до зарплати. А тут, якщо ми працюємо з коронавірусом, помножте на 300%. Ну, будуть 10 грн отримувати. Це що збільшення зарплати?

Нагадаємо, заступник глави Міністерства охорони здоров’я, державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що доплату у розмірі 300% отримають медичні працівники тих лікарень, які допомагають пацієнтам з коронавірусом та уклали договір з НСЗУ. Кошти надійдуть разом із зарплатною частиною за квітень.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors