Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Локдаун на Новий рік та Різдво: в МОЗ підтвердили таку можливість
Локдаун на Новий рік та Різдво: в МОЗ підтвердили таку можливість
Середа 25 Листопада, 2020

Глава МОЗ Максим Степанов назвав кілька умов для повного локдауна. Також міністр Олександр Ткаченко пояснив позицію щодо жорсткого карантину.

Вводити повний локдаун на новорічні свята в Україні потрібно з огляду на епідеміологічну ситуацію та стан економіки в країні.

Про це глава МОЗ Максим Степанов повідомив в ефірі “Україна 24“. Чиновник зазначив, що ведеться постійний моніторинг COVID-19 з точки зору збільшення числа заражених.

“Зрозуміло, що з точки зору епідеміології та розірвання ланцюга кращий метод – це повне розірвання передачі хвороби на три тижні. Тоді ми можемо відчути той ефект, який в принципі відчули європейські країни, які вводили такі обмеження. Це я говорю суто медично”, – зазначив міністр.

Однак, за його словами, необхідно враховувати стан економіки України, який може не витримати локдауна.

“Ми завжди виходимо з цих двох речей і намагаємось шукати баланс. Але зрозуміло, що можуть бути такі обставини, що ми повинні будемо це ввести суто з точки зору збереження нашого життя. Якщо ми говоримо про повний жорсткий карантин, він торкатиметься всіх без виключення, як це було навесні”, – резюмував Степанов.

Відзначимо, що міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко додав, що про локдаун потрібно повідомляти заздалегідь, щоб українці та бізнес могли підготуватися.

“Я не викрадач Різдва. Це моя точка зору, яка виникла через дискусії з приводу карантину вихідного дня. Певною мірою обмеження нам потрібні, тому що є високі цифри захворювання. Очевидно, що також потрібно прогнозування. Креативній індустрії, сфері культури, малому та середньому бізнесу потрібно розуміти, коли можуть бути додаткові обмеження”, – розповів чиновник.

Міністр пояснив, що на свята буде спостерігатися велике скупчення людей, якого не можна допустити.

“Мені здається, потрібен двох-трьох тижневий обмежувальний період. Я не знаю, в якій формі, але це дало б бізнесу можливість прогнозувати свої збитки, плани про те, яким чином можна було б діяти зараз, перед святами, під час свят, і після свят”, – підсумував Ткаченко.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors