Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Кримський напрямок: контрснайперська підготовка — триває
Кримський напрямок: контрснайперська підготовка — триває
П’ятниця 27 Серпня, 2021

На одному з полігонів бойової підготовки, що на Херсонщині, тривають заняття з стрілецької підготовки для снайперів зі складу підрозділів угрупування військ, яке виконує бойові завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим.

За словами командувача об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, військовослужбовці відпрацьовують питання проведення контрснайперських дій снайперськими парами при веденні підрозділами оборони. Зокрема, це стосується вибору, підготовці та зайняттю позиції, підготовці вихідних даних для стрільби, а також веденню спостереження.

– Заняття зі снайперами проводяться на постійній основі, але особливістю даного заходу є те, що більш досвідчені снайпери “підтягують” рівень своїх бойових побратимів в ході практичної роботи на мішеному полі, – зазначив командувач.

За його словами, військові відточують навички визначати точну відстань до цілей, швидкість та напрямок вітру, і вже після внесення певних поправок намагаються вразити цілі з першого пострілу. Задля корегування влучного пострілу вони працюють в парах.

– Під час занять ми намагаємося використовувати досвід Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Адже професійний снайпер, крім вміння влучно стріляти, має бути ще й дуже врівноваженим, вміти сконцентруватися, а також самостійно приймати правильні та виважені рішення, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Разом переможемо!
Відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors