Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Із 5 червня – нові послаблення карантину: для ресторанів, храмів, літніх людей, літаків
Із 5 червня – нові послаблення карантину: для ресторанів, храмів, літніх людей, літаків
Середа 3 Червня, 2020

Кабмін ухвалив рішення про чергове послаблення обмежень вже найближчими днями.

В Україні з 5 червня почнуть діяти нові послаблення карантинних обмежень. Відповідне рішення на сьогоднішньому засіданні ухвалив Кабінет міністрів.

Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

За його інформацією, рішення передбачає дозвіл:

  • з 5 червня роботи закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • з 5 червня особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 1,5 м²;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Прем’єр також нагадав про рішення про відновлення авіасполучення: внутрішнього з 5 червня та міжнародного – з 15-го. За кордон рейси відбуватимуться до тих країн, які відкрили аеропорти для України.

“Здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років). У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень”, – розповів глава уряду.

Станом на 3 червня Київ і сім областей України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з даними, не відповідають критеріям для послаблення карантину Київ (показник інцидентності 13,28 за необхідних менше 12,00), Волинська (показник інцидентності 14,06 за необхідних менше 12,00), Дніпропетровська (кількість тестів на 100 тис. осіб 9, 94 за необхідних більше 12,00), Донецька (кількість тестів на 100 тис. осіб 8,85 за необхідних більше 12,00), Львівська (показник інцидентності 15,41 за необхідних менше 12,00), Рівненська (показник інцидентності 31, 14 за необхідних менше 12,00), Харківська (кількість тестів на 100 тис. осіб 11,61 за необхідних більше 12,00) і Чернівецька (показник інцидентності 33,07 за необхідних менше 12,00) області.

Неможливість переходити на наступний етап зняття карантину в цих областях пояснюється високою інцидентністю (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення), великою завантаженістю койко-місць в медзакладах і низьким охопленням населення ПЛР-тестуванням на коронавірус.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors