Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Відтепер індивідуальний номерний знак можна отримати через «Нову пошту» без черг у сервісному центрі МВС
Відтепер індивідуальний номерний знак можна отримати через «Нову пошту» без черг у сервісному центрі МВС
П’ятниця 26 Квітня, 2019

Індивідуальний номерний знак тепер можна отримати без візиту до сервісного центру МВС. Як повідомляє Білоцерківська міська рада, 12 лютого нинішнього року, коли набув чинності наказ Міністерства внутрішніх справ України «Про внесення змін до Порядку замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне замовлення їх власників», усю процедуру замовлення оригінальних номерних знаків  громадянин може пройти в зручному за розташуванням територіальному сервісному центрі МВС (незалежно від місця його реєстрації). А також перевірити можливість замовлення ІНЗ за допомогою особистого Електронного кабінету водія 

http://kyivobl.hsc.gov.ua/kabinet-vodiya/.

Присутність замовника в Головному сервісному центрі МВС необхідна лише наприкінці процедури — коли громадянин забирає вже готовий номерний знак.

Відтепер можна отримати ІНЗ навіть без візиту до сервісного центру МВС. У зв’язку з переходом багатьох державних послуг в онлайн-площину, перевірити можливість замовлення конкретного індивідуального номерного знаку, замовити та оплатити його виготовлення є можливість навіть не залишаючи район, вулицю чи навіть будинок, де мешкає бажаючий мати такі автомобільні номери. А з 24 квітня автовласники можуть отримати замовлені через Інтернет ІНЗ у найближчому відділенні «Нової пошти». Номер відділення автовласник обирає зі списку, запропонованого електронною системою. Переведення послуги в онлайн дозволить спростувати міфи, пов’язані з отриманням ІНЗ, зробить послугу більш популярною та знищить будь-які корупційні ризики.

Для того, щоб скористатися новою послугою, потрібно авторизуватися в Електронному кабінеті водія. Онлайн-сервіс доступний на сайті http://e-driver.hsc.gov.ua/ та на Урядовому порталі https://www.kmu.gov.ua/ua  у розділі «Електронні послуги». Доступ до е-Кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID. У розділі «Замовлення ІНЗ» потрібно підібрати індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність та зовнішній вигляд. Якщо введений номер ще ніким не зайнятий, система автоматично розрахує вартість замовлення. На цьому етапі користувач може обрати один серед двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення «Нової пошти» або самостійно забрати виготовлені номери у Головному сервісному центрі МВС у Києві (безкоштовно). Наступний етап — автоматичне формування заяви на отримання ІНЗ, яку користувач повинен підписати за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Завершенням процесу отримання послуги є сплата рахунку, що його сформувала система.

Докладніше про комплексну вартість цієї адміністративної послуги сервісних центрів МВС читайте на офіційному сайті Регіонального сервісного центру МВС в Київській області  http://kyivobl.hsc.gov.ua/.

Проект «Індивідуальний номерний знак через «Нову пошту» реалізований у партнерстві Головного сервісного центру МВС і Державного агентства з питань електронного урядування України та за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS і Фонду Східна Європа, і є лише першим із серії важливих кроків із діджиталізації послуг сервісних центрів МВС, запланованих на найближчі півроку. Зокрема, планується запустити повноцінну прозору систему замовлення усіх державних номерних знаків через Електронний кабінет водія, що матиме значний антикорупційний ефект.

Нагадаємо, що за одним транспортним засобом буде закріплений лише один індивідуальний номерний знакЙого можна  замовити лише як додаток до, а не замість, державного номерного знаку, що видається власнику під час реєстрації транспортного засобу. Ідивідуальні номерні знаки дійсні виключно на території України. Для участі в міжнародному русі використовуються номерні знаки, що відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух.

Довідково: За  час дії онлайн-проекту в Кабінеті зареєструвались понад 77 000 користувачів-фізичних осіб та майже 3 500 – юридичних. Користувачі подали більше 167 тисяч заяв. Зокрема, чотири  оновлених територіальних сервісних центри Київської області (у містах Біла Церква, Бровари, Вишгород і Буча) через особисті Кабінети водія отримали понад 700 заяв онлайн на отримання послуг системи сервісних центрів МВС.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors