Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > Ґвалтування та катування працівниками поліції: на Київщині розформували відділок поліції
Ґвалтування та катування працівниками поліції: на Київщині розформували відділок поліції
Понеділок 25 Травня, 2020

У місті Кагарлик, що на Київщині, після побиття і зґвалтування затриманої жінки працівниками поліції, розформовано місцевий відділок.

Про це повідомляє Національна поліція України.

“Учора до поліції поступило повідомлення про те, що до місцевої лікарні звернулася жінка 1994 р. н. з повідомленням про побиття і зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Це повідомлення одразу почали відпрацьовувати співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Першочергова перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття і зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли до відділу поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна”, – йдеться у повідомленні.

Затриманими за підозрою у побитті та зґвалтуванні жінки, а також застосуванні фізичного насильства до чоловіка в приміщенні відділення Національної поліції України виявилися 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу Микола Кузів.

(Микола Кузів, фото з інтернету)

Про Миколу Кузіва відомо, що капітан поліції є уродженцем Західної України, в нього є дружина та двоє синів. На Київщину поліцейський перевівся після служби на Донбасі, куди він подався після початку військового конфлікту.

(Сергій Сулима, фото з інтернету)

У свою чергу в Державному бюро розслідувань, куди було скеровано справу для подальшого розслідування, повідомило шокуючі подробиці злочинів “перевертнів у погонах”.

Згідно із ними, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділення поліції у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали туди для надання пояснень з приводу крадіжок майна. Зокрема, “коп” вдягав на голову жертви протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. А після цього – кілька разів зґвалтував потерпілу.

В ДБР підкреслили, що окрім жінки правоохоронці також знущалися ще з однієї особи. Вони застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. “Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, його ставили на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу”, – повідомили у ДБР.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників Кагарлицького відділу поліції, наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Крім того, керівник Національної поліції України Ігор Клименко звільнив поліцейських, підозрюваних у скоєнні злочину, усунув від виконання службових обов’язків керівництво відділу та прийняв рішення про розформування усього підрозділу й переатестацію всього особового складу Кагарлицького відділу поліції.

У Нацполіції повідомляють, що всю інформацію про інцидент передано до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст.152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.


Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors