Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > “Епіцентр” зараження коронавірусом: олігархам закон не писаний?
“Епіцентр” зараження коронавірусом: олігархам закон не писаний?
П’ятниця 27 Березня, 2020

Біла Церка вже два тижні на карантині, а найбільшій будівельний гіпермаркет “Епіцентр” продовжує працювати як у звичайні часи, не зважаючи на те, що є зоною ризику і епіцентром можливого зараження коронавірусом.

Компанія “Епіцентр К” заявила, що не закриватиме однойменні торгові центри на карантин, хоч і було прийнято рішення про закриття всіх ТЦ, ритейлер прирівнює себе до аптек, АЗС, продуктових магазинів та точок продажу господарчих товарів.

Парковка “Епіцентру” станом на 27 березня. Вільних місць немає.

Власники компанії знайшли лазівку: щоб уникнути закриття, вони завезли продукти харчування, і стали позиціонувати себе як продуктовий магазин. Однак українці обурені таким станом справ: на їхню думку, прагнення олігархів отримувати прибуток за рахунок здоров’я і життя співгромадян – злочинно.

Задля запобігання поширення коронавірусу в містах необхідно беззастережно закрити всі місця масового скупчення людей. Звісно, окрім аптек та продуктових магазинів. Але закон не для всіх однаковий. По всій Україні продовжують працювати одні з найбільших гіпермаркетів міста. Але чому? Ну хоча б тому, що вони завезли в продаж каші,  а ще пообіцяли 1% від прибутку перерахувати на боротьбу з коронавірусом. 

Так як всі невеличкі магазини будматеріальів та техніки закриті, то жителям нікуди звернутись в період карантину, всі відправляються в “Епіцентр”. У свою чергу, власники мережі підняли вартість товарів на 10%, і з них цей обіцяний 1% віддають на боротьбу з коронавірусом . Тільки при цьому їм залишаються ще + 9%.

Якщо вдатись до історії то діяльність цієї мережі починалась з іншого напрямку. Спочатку “Епіцентр” позиціонував себе як будівельний гіпермаркет. Далі додали напрямок «Сад і город». А далі: побутова хімія, автошини та автохімія, згодом багато привезених на продаж з Росії товарів (саме в період запеклих боїв на Донбасі).

“Епіцентр” заявляє:

Згідно із заявою президента про необхідність безперебійної роботи аптек, АЗС, продуктових магазинів і магазинів господарських товарів, ми продовжуємо виконувати соціальну місію і працювати.

У “Епіцентрі” налічується 550 000 найменувань товарів. Сюди входять товари магазину Intersport, дитячого магазину “Eпік”, магазину побутової техніки “Це Ті”, магазину текстилю та посуду “Деко”, меблевого магазину “Центр Меблів”, “Садовий центр” та ін., які працюють в “Епіцентрі К” .

Однак в компанії не змогли уточнити, яка частка в 550 000 найменувань товарів припадає на засоби захисту та продуктову групу. Також не змогли уточнити, що компанія відносить до господарчих товарів.

Є закон, який зобов’язує власників ресторанів і місць громадського харчування чітко дотримуватися правил зберігання, температурний режим і товарне сусідство. Інакше вони можуть піддати ризику життя і здоров’я своїх відвідувачів! А чому закон однаково діє не для всіх? 

Чому знову “правлять балом” олігархи? Тому що вдалося знайти лазівку в законодавстві? 

Почали продавати продукти харчування. Нехай навіть так, тільки тоді при цьому варто було лишити в продажу лише продукти харчування і медикаменти в аптечних кіосках.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors