Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Відео > Дим від пожеж у Сибіру поширився на США та Канаду
Дим від пожеж у Сибіру поширився на США та Канаду
Четвер 1 Серпня, 2019

Дим від лісових пожеж у Сибіру, які охопили вже 3 мільйони гектарів, дістався Аляски й деяких районів західного узбережжя Канади. Загалом у Сибіру палає майже три мільйони гектарів лісу. Це приблизно сягає площі Бельгії, а також дорівнює площам 11 Люксембургів та понад 30 Києвів.

Про це у четвер повідомила NASA і на підтвердження опублікувала супутниковий знімок.

“Дим від сибірських пожеж подолав східну частину Росії і тепер помітний на Алясці, де він, можливо, змішався з димом від місцевих пожеж”, – заявив Колін Сефтор, фахівець із вивчення атмосфери в Центрі космічних польотів імені Годдарда.

Окрім цього, дим простягнувся вздовж узбережжя Канади та навіть досяг таких міст як Ванкувер та Сіетл.

Як повідомлялося, в Сибіру горять ліси. Станом на 1 серпня на території РФ зафіксовано майже 470 пожеж у лісах загальною площею понад 2,9 млн гектарів.

Режим надзвичайної ситуації через складну пожежонебезпечну обстановку діє в Іркутській області, Красноярському краї, у двох районах Бурятії, одному районі Якутії.

Як повідомлялося, у Сибіру горить близько трьох мільйонів гектарів лісу. Пожежі розпочалися тиждень тому, а бездіяльність урядовців призвела до того, що площа загоряння лише продовжує зростати. Дим від пожеж розповсюджується ще більше, і за даними метеорологів досягнув навіть столиці Казахстану.

Губернатор Красноярського краю Олександр Ус взагалі вважає, що боротися з лісовими пожежами не має сенсу і “це може бути шкідливим”. “Нікому ж не приходить на думку топити айсберг, щоб у нас було тепліше? Щось схоже можна застосувати і до лісових пожеж в зоні контролю. Це звичайне природне явище, боротися з яким безглуздо, а може бути навіть десь і шкідливо”, – сказав Ус. Допомогу у гасінні пожеж президенту РФ Володимиру Путіну вже запропонував американський президент Дональд Трамп.

На 30 липня площа пожеж в Росії склала 2,7 мільйона гектарів, що приблизно відповідає території, займаної штатом Массачусетс (приблизно двох Калінінградських областей).

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors