Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > До 30-річчя Незалежності України НБУ вводить в обіг нові банкноти
До 30-річчя Незалежності України НБУ вводить в обіг нові банкноти
Вівторок 17 Серпня, 2021

Пам’ятні банкноти вже доступні в системі онлайн-замовлень, а також будуть реалізовуватися через інтернет-магазин нумізматичної продукції Національного банку та банками-дистриб’юторами.

Національний банк України 20 серпня введе в обіг дві пам’ятні банкноти номіналами 100 і 500 гривень, присвячені 30-річчю Незалежності України.

Про це передає пресслужба регулятора.

Відзначається, що пам’ятні банкноти відтворюють дизайни банкнот номіналом 100 і 500 гривень і одночасно мають важливу відмінність – на їх лицьовій стороні нанесена айдентика (символіка) до святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Пам’ятні банкноти з підписом голови НБУ Кирила Шевченка містять всі елементи захисту банкнот номіналом 100 і 500 гривень зразка 2014 і 2015 року відповідно. Додатково на лицьовій стороні на місці водяного знака нанесено трафаретним друком спеціальною оптично-змінною фарбою святкову айдентику -“30 років Незалежності України”. Цей напис поступово змінює колір під час зміни кута нахилу банкноти.

У НБУ повідомили, що пам’ятні банкноти вже доступні в системі онлайн-замовлень, а також будуть реалізовуватися через інтернет-магазин нумізматичної продукції Національного банку і банками-дистриб’юторами (“Ощадбанк”, “Укргазбанк”, “Радабанк”, “Таскомбанк”). Ціна пам’ятної банкноти номіналом 100 гривень – 114 гривень, пам’ятної банкноти номіналом 500 гривень – 512 гривень.

Пам’ятні монети:

Національний банк до 30-річчя Незалежності України вводить в обіг чотири пам’ятні монети серії “Відродження української державності” та нову інвестиційну монету “30 років Незалежності України”.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors