Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > Дівчина, яка збила двох людей у лютому 2018 року на Вокзальній, отримала умовне покарання
Дівчина, яка збила двох людей у лютому 2018 року на Вокзальній, отримала умовне покарання
Вівторок 25 Червня, 2019

18-річна водійка Вікторія Кухарчук, яка напідпитку у лютому 2018 року без прав скоїла смертельне ДТП: убила жінку і поранила військового, отримала умовне покарання.

Резонансна ДТП трапилась у місті Біла Церква в неділю, 11 лютого, близько 6-ї години ранку, 18-річна дівчина напідпитку, без водійського посвідчення, за кермом автомобіля здійснила наїзд на пішоходів. Внаслідок цього загинула жінка, був поранений військовий.

Як повідомляв прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович, під час ДТП дівчина знаходилась в стані алкогольного сп’яніння і другий раз в своєму житті сідала за кермо. Також, після аварії повідомлялося, що винуватиця ДТП разом зі своїм хлопцем намагалися втекти з місця аварії. За словами свідків, дівчина була в стані алкогольного сп’яніння  – «Вона ж п’яна була, поруч з нею був чоловік, п’яний теж. Він взяв її на плече і побіг. Їх спіймали.» – розповідали свідки ДТП. Про це пише 04563.com.ua.

Під час судового засідання, 18-річна Вікторія Кухарчук визнала свою провину і розповіла, що її співмешканець мав їхати на заробітки за кордон, тому, тоді у лютому 2018 року, разом з друзями вони вирішили разом відпочити і відмітити цю подію.

«В ніч на 11.02.2018 року приблизно о 00 годин 30 хвилин вона разом з ОСОБА_10 та їх друзями ОСОБА_11, ОСОБА_14 і ОСОБА_12 поїхала до клубу «Позитив» по вул. Сквирське шосе в м. Біла Церква. Спочатку вони відпочивали в цьому клубі, а коли клуб закінчував роботу, то вони всі вирішили поїхати до клубу «Каліпсо» і там продовжити відпочинок. На автомобілі ОСОБА_12 вони переїхали до клубу «Каліпсо». Під час всіх цих подій вона алкогольні напої не вживала, а також наркотичні засоби вона не вживає.» – йдеться у вироку.

Зазначається, що коли компанія зібралася їхати домому, один з друзів попросився переночувати у Вікторії та її хлопця, бо проживав «в квартирі разом з сестрою та її дітьми і він не хотів в стані алкогольного сп’яніння приходити додому і робити їм незручності.» Вона разом зі своїм співмешканцем погодилась на те, щоб друг відпочив у них дома. Протягом усього часу відпочинку в клубах цей друг вживав алкогольні напої, тому коли зібрались їхати додому, то він попросив забрати його автомобіль марки «Пежо», який знаходився неподалік від клубу «Каліпсо», на стоянці біля торгового центру.

У суді вже зазначається, що автомобіль на якому збила людей Вікторія Кухарчук належав не її співмешканцю, а їх другу. Так як він був стані алкогольного сп’яніння, топопросивВікторію сісти за кермо автомобіля, так як вона була твереза, на що вона погодилась.

«До цього вона лише один раз керувала автомобілем, однак погодилась на прохання ОСОБА_11. Разом з ОСОБА_11 вони зі стоянки забрали автомобіль, при цьому вона сіла за кермо автомобіля, а ОСОБА_11 сів поруч. Її співмешканець разом з подругою ОСОБА_14 та ОСОБА_12 поїхали на автомобілі останнього. Забравши автомобіль марки «Пежо» від торгового центру вона поїхала до площі Волі, а звідти в сторону району Вокзальної в м. Біла Церква, так як вони їхали до квартири по бульвару Олександрійському, яку вона орендувала разом зі своїм співмешканцем. Коли вона керуючи автомобілем їхала по бульвару Олександрійському, то біля ринку в районі Вокзальної в м. Біла Церква, під’їжджаючи до пішохідного переходу вона стала гальмувати, однак вона не врахувала, що була ожеледиця і від цього автомобіль став не керований і автомобіль «понесло» на пішоходну зону і вона весь час тиснула на гальма, однак автомобіль вже був не керований і коли вони опинились в зоні руху пішоходів, то автомобіль стало хитати і вона бачила лише освітлення магазинів, а потім автомобіль врешті зупинився і до автомобіля підбіг якийсь чоловік і запитав в якому вона стані і чи може рухатись.» – зазначається у вироку.

Коли дівчина вийшла з автомобіля, жінка ще була жива. В цей час поруч зупинився автомобіль її друзів, де їхав співмешканець. З авресією слідства вони підбігли і стали надавати потерпілій допомогу та викликали швидку медичну допомогу.Інший потерпілий був десь в стороні і Вікторія його не бачила. Згодом приїхали працівники поліції і бригада швидкої медичної допомоги, однак потерпілу врятувати не вдалося.  

У скоєному Вікторія Кухарчук розкаялася. Також зазначається, що дівчина повністю відшкодувала у добровільному порядку потерпілим «ОСОБА_1, ОСОБА_11 і ОСОБА_4 завдані матеріальні збитки і моральну шкоду.»

Приголомшливий вирок оголосив Білоцерківський міськрайонний суд. Винуватицю ДТП, яка збила двох людей, не мала водійського посвідчення і спочатку, за версією поліції, перебувала у стані алкогольного сп’яніння (а потім виявилося, що була твереза і наркотичні засоби не вживала) визнали винною і засудили до «відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 3 (три) роки, якщо вона протягом цього строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обв’язки.»

«Враховуючи всі наведені вище обставини, суд вважає що виправлення та перевиховання ОСОБА_6 можливе без ізоляції від суспільства.

Суд вважає недоцільним застосовувати до обвинуваченої ОСОБА_6 додаткове покарання, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, так як ОСОБА_6 під час вчинення кримінального злочину керувала транспортним засобом у тверезому стані, а також взагалі не має посвідчення водія.

ОСОБА_6 визнати винною у скоєнні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України і призначити покарання за ч. 2 ст. 286 КК України у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі, без позбавлення права керувати транспортними засобами.  

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_6 від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 3 (три) роки, якщо вона протягом цього строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обв’язки.» – постановив Білоцерківський міськрайонний суд.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors