Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Депутат Білоцерківської міськради Поляруш не задекларував майна на мільйон – НАЗК
Депутат Білоцерківської міськради Поляруш не задекларував майна на мільйон – НАЗК
Середа 29 Вересня, 2021

Депутат Білоцерківської міськради Олександр Поляруш у своїй декларації за 2020 рік не зазначив інформацію про нерухомість, авто та доходи загальною вартістю мільйон гривень.

Про це йдеться у висновку Національного агентства із запобігання корупції про повну перевірку декларації, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, декларант не вказав відомостей про своїх двох дочок, і дві квартири в Білій Церкві, в яких вони мешкають.

Відсутність такої інформації в декларації він пояснив тим, що це заборонили зробити їхні матері. При цьому, він надав нотаріально засвідчену заяву, в якій декларант звертався до матерів своїх дітей із питанням про необхідність зазначення відомостей про дітей в декларації.

Також Олександр Поляруш не зазначив дані про право користування будинком в Білій Церкві та земельною ділянкою, яка належить дружині.

Окрім цього, в декларації відсутні дані про компанії, власницею яких є його дружина, та доходи від страхових виплат та продажу автомобіля Lexus RX 350, який також не був вказаний у декларації.

«Відповідно до пояснень, наданих суб’єктом декларування, дружина повідомила йому, що передала автомобіль для продажу, також при заповненні декларації він звернувся до дружини з проханням повідомити про суму доходу, однак та зазначила, що коштів не отримала», – зазначається у висновку НАЗК. Ці пояснення не були враховані.

Також депутат продав автомобіль Nissan Pathfinder 2008 року випуску за 5 тис. грн, але не вказав в декларації інформацію про цей дохід.

НАЗК підсумувало, що Олександр Поляруш зазначив недостовірні відомості на загальну суму 1 млн 4 тис. грн.

«Таким чином, у діях суб’єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 КУпАП», ‒ зазначено у висновку НАЗК.

Згідно із законом, за таке порушення депутату загрожує покарання у вигляді штрафу 1000-2500 неоподатковуваних мінімумів (17 тис.- 42,5 тис. грн).

Нагадаємо, до 15 грудня 2020 року Олександр Поляруш перебував на посаді заступника Білоцерківського міського голови.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors