Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > Чергова жертва випалювання трави: на Білоцерківщині загинула жінка
Чергова жертва випалювання трави: на Білоцерківщині загинула жінка
Четвер 1 Квітня, 2021

Незважаючи на всі заборони, прохання, штрафи, інформування, селяни й далі  продовжують випалювати трав’яний настил.

Про це повідомляє ДСНС у Київській області.

Тільки впродовж доби рятувальники Київщини залучалися до ліквідації 53 пожеж, 39 з них – це пожежі в  природних екосистемах на площі  39 гектарів. Нажаль більшість цих загорань є наслідком низького рівня свідомості громадян, адже загорання сухої трави та торфовищ не є спонтанним  – це не самозаймання , а якраз наслідок людської діяльності.

Люди нажаль не розуміють, що вони шкодять не тільки екосистемі, а й самим собі, забруднюючи повітря, яким дихають, знищуючи їх же житлові будинки та навіть забираючи життя.

Так  до рятувальників Білоцерківського району надійшла інформація, що між вул. Молодіжною та вул. Незалежності в с. Йосипівка, де вигорів трав’яний настил, виявлено обгорілі фрагменти тіла людини, а поряд господарські граблі. Встановлено, що ймовірно тіло належить жінці 1941р, яка  того дня пішла з дому та не повернулася.

Ось так ціною за підпал трави – можливо стало життя людини.

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

     Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

     Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors