Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Білоцерківці одні з перших отримають доступ до даних у земельній сфері, — Мінцифра
Білоцерківці одні з перших отримають доступ до даних у земельній сфері, — Мінцифра
Вівторок 23 Лютого, 2021

Біла Церква долучилась до пілотного проєкту Мінцифри з доступу до даних у земельній сфері. Міністерством в рамках земельної реформи запущено портал Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

Платформу запускають у рамках ініційованої Президентом України у 2019 році земельної реформи. Відкриття державних даних знижує рівень корупції, робить послуги зручнішими та доступними. 

Про це повідомляється на сайті Міністерства цифрової трансформації.

Портал Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД) – це система, яка об’єднує на картографічній основі дані різного типу: про землю, воду, ліси, природні ресурси, інфраструктуру, комунікації.

На порталі розміщуватимуться понад 500 наборів даних різного типу. А також вони будуть автоматично вивантажуватись на Єдиний державний вебпортал відкритих даних

Зазначається, що до пілотного проєкту долучились шість міст України: Біла Церква, Житомир, Львів, Маріуполь, Миколаїв і Полтава. А також Харківська та Львівська області, 75 ОТГ із різних регіонів України.

Президент зауважив, що міністерства, міста й громади мають публікувати свої дані згідно із законом і не зволікати з цим процесом. Особливо в частині інформації про землі міністерств і відомств, держустанов. «Ви повинні звернутися до міністерств, щоб вони у найближчий час передали вам чи завантажили, відкрили, надали можливість усім бачити всі ці дані», — наголосив Володимир Зеленський під час презентації. 

Надалі передбачається участь усіх міст та громад країни. Очікується ухвалення необхідних нормативно-правових документів для повноцінного запуску платформи на національному рівні.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors