Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Білоцерківтепломережа: Постанова уряду про здешевлення опалення недостатньо опрацьована і непридатна для застосування
Білоцерківтепломережа: Постанова уряду про здешевлення опалення недостатньо опрацьована і непридатна для застосування
П’ятниця 14 Лютого, 2020

Кабінет міністрів оприлюднив постанову, що дозволяє теплопостачальникам перераховувати платіжки у випадку зниження ціни на газ порівняно із уже закладеною у тарифі.

Відповідна постанова від 24 грудня 2019 року № 1082 “Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу” опублікована на Урядовому порталі.

“У разі зміни для виконавця протягом опалювального сезону ціни природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), що використовується для виробництва теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, виконавець відповідних послуг може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для споживачів”

Однак, Білоцерківтепломережа незадоволена такою постановою Кабміну. А директор КП БЦТМ 3 січня на засідання виконкому Білої Церкви дуже скаржився на борги і сказав, що дане рішення призведе до додаткових 5 млн збитків.

Урядова ініціатива (постанова Кабміну від 24.12.2019р. №1082) декларує можливість (право) теплопостачальним організаціям здійснювати перерахунок плати для споживачів теплової енергії у зв’язку із зниженням ціни природного газу, але не дає конкретного механізму застосування положень цієї постанови.

Проте членами виконавчого комітету 11 лютого було повторно ухвалено рішення  про здешевлення опалення у платіжках. За січень білоцерківці заплатять на 7% менше.

Станом на 01.02.2020 р. заборгованість населення м. Біла Церква за отримані послуги централізованого теплопостачання (з нарахуваннями січня 2020р.) складає 160,5 млн грн.

14 січня НКРЕКП ухвалила постанову, згідно якої зростуть тарифи на централізоване опалення для жителів Білої Церкви. Для потреб населення тариф на теплову енергію становитиме 1414,02 грн/Гкал без ПДВ, а з урахуванням ПДВ – 1696,82 грн, що на 145,99 грн більше. Тобто зростання тарифу складає 9,41%.

В інших містах України, наприклад в Чернігові ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» оприлюднила інформацію про постанову НКРЕКП від 14 січня.

А чого чекає КП “Білоцерківтепломережа”?

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors