Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Білоцерківську залізничну станцію буде модернізовано під високошвидкісний рух
Білоцерківську залізничну станцію буде модернізовано під високошвидкісний рух
Вівторок 23 Лютого, 2021

Швидкісні поїзди й євроколія з Києва на Захід: Hyundai дасть $2 мільйони і 10 поїздів. Зокрема під високошвидкісний рух буде модернізовано станцію в Білій Церкві.

Міністерство інфраструктури в 2021 році планує почати працювати над реалізацією залізничної мережі європейського формату, середня швидкість потягів на якій складе 250 км/год і вище.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на всеукраїнському форумі «Україна 30», передає агентство «Інтерфакс-Україна», додавши, що передусім розвиватимуть євроколію на ділянці Київ-Львів-кордон з ЄС, – пише The Page.

За його словами, південнокорейська Hyundai виділить $2 млн грантових коштів на розробку попереднього техніко-економічного обгрунтування для реалізації проєкту.

«У березні у нас виїжджає делегація з представників Міністерства інфраструктури і «Укрзалізниці». Там будуть підписані зокрема меморандуми… виділяють грантові $2 млн на розробку пре-ТЕО для реалізації цього проєкту, підписуються угоди про співпрацю і готуємо міждержавну угоду, щоб реалізувати цей дуже масштабний проєкт». – Владислав Криклій, міністр інфраструктури.

Віце-президент підрозділу комерційного транспорту й енергетики Hundai Corporation Юн Сук Чой зі свого боку заявив, що компанія готова фінансувати кілька українських проєктів і передавати технології для локалізації виробництва складних технологій.

«Особливо ми зацікавлені в будівництві швидкісної залізниці та постачання нових 10 швидкісних поїздів із 90 вагонами HRCS2», — сказав він, додавши, що Hundai обговорює з урядом Кореї новий проєкт, який стосується надання десяти швидкісних поїздів фонду співробітництва економічного розвитку і очікує в найближчим часом офіційної відповіді від уряду України.

Швидкісна залізниця в Україні: що будуватимуть

У своєму Telegram-каналі Криклій написав, що до 2030 року подорожі залізницею зі швидкістю 350 км/год стануть звичними.

За його словами, згідно з проєктом, планується будівництво близько 2 тис. км для високошвидкісного залізничного руху, що є десятою частиною головних шляхів України.

Криклій також повідомив, що під високошвидкісний рух буде модернізовано станції Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Хмельницького, Тернополя та Білої Церкви, а «з вітерцем» можна буде покататися напрямками:

  • Київ — Львів — Держкордон;
  • Київ — Одеса;
  • Київ — Харків;
  • Київ — Дніпро — Запоріжжя.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors