Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Білоцерківець Марк Падун виграв етап однієї з найпрестижніших велогонок у світі
Білоцерківець Марк Падун виграв етап однієї з найпрестижніших велогонок у світі
Понеділок 7 Червня, 2021

Український велогонщик із Білої Церкви – Марк Падун здобув найбільшу перемогу у своїй кар’єрі. Він виграв один з найскладніших етапів багатоденки Крітеріум ду Дофіне.

24-річний велосипедист Марк Падун – єдиний представник України на багатоденці Крітеріум ду Дофіне. Це велогонка рівня Світового туру, яка належить до другого найпрестижнішого типу (більш престижними є лише старти Гранд туру: Тур де Франс, Вуельта та Джиро д’Італія).

Загалом Крітеріум ду Дофіне складається з восьми етапів, останні два вважають найскладнішими – це гірські етапи.

І українець Марк Падун став переможцем сьомого (передостаннього) етапу Крітеріум ду Дофіне-2021! Падун, який представляє команду Bahrain Victorious, видав один з найкращих стартів у своїй дорослій кар’єрі та здобув найбільшу перемогу.

Марк Падун не брав участі у відриві дня, він тримався в основному пелотоні, а за 8 кілометрів до фінішу відповів на атаку кількох інших велогонщиків – та відірвався разом з ними від пелотону.

Ще за кілометр Падун та американець Сепп Кусс скинули двох інших гонщиків, залишилися удвох. А приблизно за чотири кілометри до фінішу Марк легко втік від американця, залишившись наодинці. Українець збільшував свою перевагу і нікому не дозволив себе наздогнати, хоча градієнт висоти наприкінці етапу постійно перевищував 10%.

У підсумку, на фініші етапу Марк Падун привіз найближчому супернику 34 секунди. Українець став соло-переможцем сьомого етапу Крітеріум ду Дофіне!

Відео останнього кілометра дистанції від Марка Падуна

Що сказав Марк Падун після фінішу

“Коли я пересік фінішну лінію, у мене було відчуття, що от зараз прокинуся у себе в ліжку, але це не сон! Дякую богу за це! Коли я зрозумів, що ми вчотирьох поїхали вперед, подумав: “чому б не зробити щось і мене мабуть покажуть по телебаченню для мами”, – розповів Марк.

Українець також розповів, що увесь тиждень у цій багатоденці дався йому вкрай складно і він навіть думав, що може не дістатися до фінішу Крітеріум ду Дофіне.

Хто такий Марк Падун

  • 24-річний український велосипедист, представник команди Bahrain Victorious.
  • Тричі змагався на гонках рівня Гранд туру: двічі у Вуельті (одного разу фінішував), один раз – на Джиро д’Італія. У 2021 році італійську багатоденку пропускав.
  • Переможець кількох етапів на багатоденках рівня Європейського туру (вигравав етап Tour of the Alps у 2018 році та Adriatica Ionica Race у 2019 році), уперше в кар’єрі виграв етап гонки рівня Світового туру.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors