Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Білоцерківчанка з рекордом потрапила у ТОП-10 Лондонського марафону
Білоцерківчанка з рекордом потрапила у ТОП-10 Лондонського марафону
Вівторок 6 Жовтня, 2020

Білоцерківська легкоатлетка Дар’я Михайлова стала дев’ятою у жіночому забігу Лондонського марафону. Михайлова подолала дистанцію за 2 години 27 хвилин і 29 секунд.

Як повідомляє Суспільне, українка відстала від переможниці на 8 хвилин і 31 секунду.

Попередній найкращий результат в кар’єрі Михайлової – 2:28:15, який Дар’я продемонструвала в Білій Церкві у жовтні 2019-го року.

Як сказала сама Михайлова, умови для марафону були не найкращими, оскільки в Лондоні дощило, а спортсменам довелося бігати в дощовиках.

“Через таку погоду варіантів було небагато – або добігти, або зійти з дистанції зі спазмами. Намагалася максимально обережно добігти, щоб просто “розміняти” 20 кілометрів”, – розповіла Михайлова в своєму Instagram.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2:27,29 – 9 place London Marathon. Фуууух!!! Наконец-то всё стало на свои места. Я опять первая, я опять лучшая, ну хотя бы среди своих ? Это был марафон и подготовка с максимальной концентрацией, с максимальной ответственностью. На кону всё: Олимпийские игры, работа всех кто мне помогал, думаю, даже место в сборной… ведь на ЧУ Украины я сошла. Был так страшно упустить какую-то деталь, какую-то мелочь. Ведь в марафоне мелочей не бывает и всё случается не случайно! Я чувствую, что я повзрослела, как спортсмен. Я более собрана, ещё более настроена, а самое главное – всё больше начинаю испытывать перед тренировками и соревнованиями не страх, а азарт. Согласие на мое участие в Лондоне я получила только 18 августа, до этого была подготовка сугубо на 10000м. И как только я поняла, что всё же побегу Лондон, весь окружающий мир для меня перестал существовать. Времени было мало, а права на ошибку 0. Было страшно выкладывать свои тренировки в сеть, настолько они были хороши. Это сложно объяснить, но я не хотела на них акцентировать внимание, ведь тренировку ни куда не пришьёшь и медаль за неё не получишь. И я молчала, молчала и работала. Теперь вижу, что не зря. P. S. о самом марафоне напишу в следующем посту ➡️ #londonmarathon #blonderun

Допис, поширений Darya Mykhaylova (@blondee_run)

Також вона повідомила, що за ходом марафону зійшло з дистанції одразу 19 спортсменів.

Топ-10 результатів Лондонського марафону

  1. Брігід Косгей (Кенія) – 2:18.58
  2. Сара Холл (США) – 2:22.01
  3. Рут Чепнгетіч (Кенія) – 2:22.05
  4. Ашет Бекері (Ефіопія) – 2:22.51
  5. Алему Мегерту (Ефіопія) – 2:24.23
  6. Моллі Сейдл (США) – 2:25.13
  7. Герда Стейн (ПАР) – 2:26.51
  8. Шинейд Дайвер (Австралія) – 2:27.07
  9. Дар’я Михайлова (Україна) – 2:27.29
  10. Волари Джемелі (Кенія) – 2:28.18

Ось найкращі досягнення українок в історії Лондонського марафону: в 2014-му році Людмила Коваленко посіла дев’яте місце (2:31:31), а в 1993-му Галина Жульєва також зайняла дев’яту сходинку (2:41:50).

Лондонський марафон – один із найпрестижніших марафонів світу, входить в елітну серію марафонних мейджорів. Усього таких марафонів шість, проте у 2020 році чотири з них скасували через пандемію коронавірусу. Один марафон таки встигли провести до початку карантину – в Токіо.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors