Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Білоцерківчанка стала чемпіонкою Світу з боротьби на поясах “Алиш”
Білоцерківчанка стала чемпіонкою Світу з боротьби на поясах “Алиш”
Середа 25 Грудня, 2019

Біла Церква, справді, спортивне місто!Білоцерківчанка Надія Герасименко стала чемпіонкою Світу з боротьби на поясах “Алиш”.

Про це повідомляє прес-служба Білоцерківської міської ради.

Чемпіонат Світу проходив з 17 по 24 грудня в місті Нур-Султан, Казахстан. На турнір приїхали 250 спортсменів з 27 країн. Чоловіки і дівчата виступали в 6 вагових категоріях.

Перемогу на Чемпіонаті здобула білоцерківчанка Надія Герасименко, яка тренується під керівництвом заслуженого тренера України Володимира Дзюби.

Алиш – древня боротьба на поясах. Згадку цього виду єдиноборств можна зустріти ще навіть в наскельних малюнках. Зараз ця боротьба переживає друге народження. Головна особливість стародавньої боротьби – пояс.

Поверх куртки пов’язується пояс, за який противники мають постійно тримати один одного. Cуперники хапають один одного за пояс і намагаються зробити кидок противника на спину. Дозволяється проводити кидки, підсікання, підніжки та активні накриття з положення стійка при захваті двома руками за пояс. За кидки нараховуються балли. Перший, хто набере 6 балів стає переможцем. Цікаво, що в середньому поєдинок триває не більше однієї хвилини.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors