Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Біатлоністка з Білоцерківщини Катерина Бех виборола “бронзу” на етапі Кубка IBU
Біатлоністка з Білоцерківщини Катерина Бех виборола “бронзу” на етапі Кубка IBU
П’ятниця 22 Січня, 2021

Українка Катерина Бех вдало виступила на етапі Кубка IBU в німецькому Арбері. Вона здобула бронзову медаль в короткій індивідуальній гонці.

За чотири вогневі рубежі Бех допустила лише один промах – під час другої стрільби. Але вона показала відмінну скорострільність, завдяки чому і змогла виграти дорогоцінні секунди у суперниць.

Поступилась Бех лише австрійці Тамарі Штайнер, яка не допустила жодного промаху, а також німкені Анні Вайдель.

Для Бех це найкращий показник на етапах Кубка IBU. До цього найвище її досягнення було 11 місце в масстарті на етапі в Ріднау-валь-Ріданна в минулому сезоні.

Щодо решти українок, то відзначимо 25-е місце Юлії Городної.

Коротка індивідуальна гонка. Результати:

1. Тамара Штайнер (0+0+0+0) 36:56,8
2. Анна Вайдель (0+0+0+0) +12,3
3. Катерина Бех (0+1+0+0) +38,5

25. Юлія Городна (1+0+0+0) +2:35,6
31. Надія Бєлкіна (1+1+0+0) +2:51,6
34. Анастасія Меркушина (2+0+1+1) +3:12,8
51. Оксана Москаленко (1+1+0+0) +4:31,0
52. Анна Кривонос (0+2+0+1) +4:31,1

Катерина Бех вихованка Київського обласного центру олімпійської підготовки, який розташований у смт Терезине Білоцерківського району.

Катерина прокоментувала завоювання бронзової медалі.

– Я б не назвала, цю гонку зовсім ідеальною. Я б сказала, що впоралася на четвірку, тому що допустила один промах, а щоб його не було – потрібно завжди допрацьовувати на рубежі (посміхається). Це був невеликий габарит, який мав би пройти, але… Як вийшло так вийшло. Я думала про цей промах, і зрозуміла, що якщо б цей габарит пройшов – не факт, що я б на останньому рубежі відпрацювала чисто. Все таки коли три рубежі ти проходиш з «нулем», то на четвертому включається психологія, і в голові виникають різні думки. Тому я рада тому, що є (посміхається). Щодо свого ходу, то скажу, що можна було краще бігти, але це поки той рівень, на який я готова. Все-такий це вже другий етап, і втома з’являється.

– Вчорашня стрільба у твоєму виконанні – вище за всі похвали. На стрільбищі були комфортні умови для якісної стрільби?
– На пристрілці умови були зовсім не ідеальні. Вітер піддував то з однієї сторони, то з іншої. Тому пристрілка була достатньо складною. Але Роман Андрійович Прима дуже довго пристрілював мене, поки ми не досягли потрібного результату, тобто поки всі постріли не почали влучати в центр. За це я йому вдячна, тому що в гонці все вийшло дуже навіть непогано. Вчора, схоже, везіння було на моїй стороні, тому що коли я приходила на стрільбище, то на жодному рубежі вітру не було – весь час був штиль, стріляй скільки завгодно (посміхається).

– Оскільки ти фінішувала однією з перших, чи нервувала в очікуванні остаточних результатів?
– Так, признаюсь, що трішки нервувала. Дуже хотілося залишитися в трійці кращих за підсумками гонки. До останнього мені лоскотали нерви інші спортсменки (посміхається), адже там було все в секундах, і всі йшли за мною, орієнтувалися за моїм показником. Але оскільки мені вдалося непогано відпрацювати фінішне коло, то я зберегла свою третю позицію!

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors