Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Адаптивний карантин продовжать до 31 березня – Шмигаль
Адаптивний карантин продовжать до 31 березня – Шмигаль
Понеділок 18 Січня, 2021

Уряд розглядає можливість продовження адаптивного карантину в Україні до кінця березня, однак посилений карантин після 24 січня продовжувати не будуть.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

“Швидше за все, ми продовжимо його (адаптивний карантин – ред.) до 31 березня тією ж постановою. Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла”, – сказав Шмигаль. 

“Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дозволили нашій медичній системі справлятися, – прем’єр-міністр.

Прем’єр додав, що для уряду було важливо не допустити перевантаження медичної системи до отримання вакцини, надходження якої очікується не пізніше лютого.

Він підкреслив, що на сьогодні влада не бачить необхідності продовжувати жорсткі карантинні заходи довше, ніж до 24 січня.

У той же час Шмигаль висловив думку, що “карантин в цьому році триватиме дуже довго”.

Читайте також: За парти повернуться не всі: у МОН розповіли як навчатимуться діти з 25 січня

“Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Не потрібно передчасно тішити себе ілюзіями. Я впевнений, що карантин дуже довго триватиме цього року. А ось яким саме він буде, це вже інше питання”, – резюмував прем’єр.

Додамо, в Україні на ранок 18 січня зафіксовано вже 1,163 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, при цьому одужало – 871 196 осіб, летальних випадків – 20 869. Наразі хворіє 271 651 осіб, кількість активних хворих за добу знизилася на 2 269. Добовий приріст нових хворих, за 17 січня – лише 3 тисячі, найменше з початку року, утім традиційне зменшення на вихідних. При цьому кількість одужалих за добу перевищує кількість захворілих, продовжуючи тенденцію минулого тижня.

Читайте також: Шалений успіх! Гравець з Білої Церкви зібрав успішний експрес та виграв 452 тис грн

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors