20 квітня в онлайн-режимі відбулась Міжнародна конференція «Дороги вина та смаку України: досвід розбудови, виклики та партнерська взаємодія». Цей семінар – продовження роботи над створення Дороги смаку Київщини.
Про це повідомляє управління туризму спільно з управлінням агропромислового розвитку Київської ОДА.
Представники громад Київської області перейняли практичний досвід у розбудові регіональної Дороги смаку Київщини від міжнародних експертів, зокрема керівника проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Саверіо Савіо.
Учасники ставили перед собою завдання обміну досвідом із створення регіональних етногастрономічних маршрутів на основі трансферу інноваційного європейського досвіду системи географічних зазначень для розвитку сільських територій шляхом туризму.
Створення туристичної карти сприятиме розвитку сільських територій та пробудить інтерес до продуктів регіону. Виробники якісної продукції отримають законодавчо захищену назву продукту – відповідне географічне зазначення, а для споживача продукт з географічним зазначенням – це гарантія того, що він отримує високоякісний автентичний продукт Київщини.
«Подібні гастрономічні маршрути вже давно існують в Європі й користуються неабиякою популярністю у туристів. Існування такої дороги на території Київської області спростить туристу відпочинок, адже в маршрутах буде враховано все: як доїхати, де оселитися, де смачно поїсти», – зазначила заступник голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.